Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

ΨΑΡΙΑ ΣΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ & ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ     | 2 ήμερο σεμινάριο  

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
29/11/2023 17:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
€120 για 1 άτομo
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Μακρυμίχαλος Νίκος
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
110
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Advanced
  • Αφιέρωμα Δεκεμβρίου
  • Very Popular
  • Ψάρι
  • new
  • Τεχνικές
ΨΑΡΙΑ ΣΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ & ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ     | 2 ήμερο σεμινάριο  

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Το 2ήμερο σεμινάριο επικεντρώνεται στην εξειδίκευση των μαγειρικών τεχνικών για την παρασκευή πιάτων βασισμένων στα ψάρια.

Η δημιουργική, θαλασσινή Κουζίνα μπορεί να αποτελέσει ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Ελληνικής Κουζίνας, αναβαθμίζοντας τη συνολική γαστρονομική εμπειρία στην Ελλάδα- έναν τουριστικό προορισμό που πρέπει να διακριθεί για τις θαλασσινές μαγειρικές δημιουργίες. 

Το σεμινάριο παρέχει πλήρη εκπαίδευση με προηγμένες μαγειρικές τεχνικές, ποιότητα και σύγχρονη προσέγγιση στη δημιουργία πιάτων με ψάρια.

Στο σεμινάριο προσεγγίζουμε διαφορετικά ψάρια του χειμώνα (βάσει διαθεσιμότητας στην αγορά) και τεχνικές– από κλασσικές έως σύγχρονες και εξειδικευόμαστε στην απόδοση υπεραξίας ειδικά σε οικονομικά ψάρια χρησιμοποιώντας τεχνικές, μεθόδους και μηχανήματα που χαρίζουν πιάτα υψηλών προδιαγραφών.


1 ημέρα: Τε 29/11/2023 
2 ημέρα:  Πε 30/11/203    

 

*Ελάχιστη Συμμετοχή:6 

**Μόνο με προ πληρωμή

***-10% Μόνο με κάρτα επαγγελματία
 

Τι θα μάθω;

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες αποκτούν γνώσεις σε βασικές πρακτικές, όπως το φιλετάρισμα των ψαριών και τη δημιουργία συνοδευτικών σαλτσών ειδικά σχεδιασμένων για τα ψάρια, με έμφαση στις απαιτούμενες κοπές που ευνοούν την επεξεργασία των ψαριών. 

Επιπλέον, παρουσιάζονται προηγμένες τεχνικές όπως η ώσμωση, η αφύγρανση, το κρύο κάπνισμα, η παρασκευή κονφί και γαλακτώματος, καθώς και η προετοιμασία χειροποίητου καρυκεύματος αλατιού, αρωματικής σαλαμούρας και σπόγγου από λαχανικά. 

Οι πρακτικές εφαρμογές περιλαμβάνουν τη δημιουργία πιάτων υψηλής γαστρονομικής αξίας, όπως το λαυράκι crudo με χειροποίητο καρύκευμα αλατιού και αποξηραμένα φύκια, την τσιπούρα σε αρωματική σαλαμούρα και αντίστροφη ώσμωση, τον κρανιό ψητό σε τερακότα με χόρτα κονφί και γαλάκτωμα καμένης πευκοβελόνας, καθώς και το φαγκρί sashimi σε χώμα αυγοτάραχου με πέρλες πράσινου μήλου.
 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Λαυράκι crudo σε αντίστροφη ώσμωση με χειροποίητο καρύκευμα αλατιού και αποξηραμένα φύκια, δικής μας αφύγρανσης 
  • Τσιπούρα σε αρωματική σαλαμούρα και σε αντίστροφη ώσμωση, καπνισμένο με κορμό ελιάς με σπόγγο κουνουπιδιού με πλαγκτόν και γαστρίτη κόκκινου κρασιού
  • Κρανιός ψητός σε τερακότα με χόρτα κονφί και γαλάκτωμα καμένης πευκοβελόνας
  • Φαγκρί sashimi σε χώμα αυγοτάραχου και πέρλες πράσινου μήλου

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΨΑΡΙΑ ΣΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ & ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ     | 2 ήμερο σεμινάριο  »!