GATEAU POIRE CHOCOLAT BLONDE
- Basic
- Αφιέρωμα Φεβρουαρίου
- Τεχνικά Ζαχαροπλαστικής
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Το επιδόρπιο χαρακτηρίζεται από την «άγλυκη» φινέτσα του, προσφέροντας μια μοναδική αίσθηση φρεσκάδας.
Για την παρασκευή του απαιτείται χρήση ιδιαίτερων συστατικών, άψογη επαγγελματική εκτέλεση των τεχνικών και ισορροπία μεταξύ των γεύσεων που συνυπάρχουν στο γλυκό.
Ακολουθούμε τις διαδικασίες για μπισκουί αμυγδάλου, ενώ επιστρώνεται με γκαναζ λευκής σοκολάτας και γαρνίρουμε με μέντα, αχλάδι και πουρέ αχλαδιού.
Όταν ένα επιδόρπιο συναντά την υψηλή γαστρονομία το αποτέλεσμα μας αφήνει άφωνους...
Τι θα μάθω;
Ο στόχος του σεμιναρίου είναι να δώσει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να μάθουν πώς να δημιουργούν αυτό το περίτεχνο γλυκό, εφαρμόζοντας τεχνικές ζαχαροπλαστικής.
Εκτός από τη δημιουργία των διαφόρων υφών, σημαντικό μέρος του μαθήματος είναι η σωστή παρουσίαση του γλυκού, έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι γευστικά και αισθητικά άψογο.
Πρακτικές Εφαρμογές
- Μπισκουί αμυγδάλου
- Γκαναζ λευκής σοκολάτας
- Γαρνίρισμα με μέντα, αχλάδι και πουρέ αχλαδιού