WOK (TEXNIKH STIR FRY)
- Basic
- Αφιέρωμα Φεβρουαρίου
- Εθνική Κουζίνα
- Street Food
- Τεχνικές
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Η Τέχνη του Γρήγορου Μαγειρέματος !
Το wok, το εμβληματικό σκεύος της κινέζικης κουζίνας, είναι γνωστό για τη δυνατότητά του να κατανέμει ομοιόμορφα τη θερμοκρασία, επιτρέποντας την εφαρμογή μαγειρικών τεχνικών που συνδυάζουν ταχύτητα και ακρίβεια.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η τεχνική stir frying, το γρήγορο τηγάνισμα σε υψηλή θερμοκρασία με ελάχιστο λίπος και συνεχή ανακίνηση των υλικών.
Το αποτέλεσμα είναι πιάτα που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα, την πλούσια γεύση και την τέλεια υφή.
Τι θα μάθω;
Στο συγκεκριμένο μάθημα, οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στην τεχνική stir frying με τη χρήση wok, εστιάζοντας στον χρόνο μαγειρέματος, τον έλεγχο της θερμοκρασίας και την κίνηση του σκεύους για να επιτύχουν γρήγορο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
Θα μάθουν την παρασκευή ρυζιού, ανακαλύπτοντας τα μυστικά για τέλεια υφή και ελαφρότητα, ιδανική για συνδυασμό με stir-fried πιάτα, και συνδυαστική χρήση γεύσεων και υφών με υλικά όπως φρέσκα λαχανικά και μπαχαρικά που απογειώνουν τις παρασκευές.
Το μάθημα προσφέρει μια ολιστική εκπαίδευση γύρω από την τεχνική του wok και του stir frying, ενισχύοντας τις δεξιότητες των συμμετεχόντων στη δημιουργία γευστικών, ελαφριών πιάτων σε ελάχιστο χρόνο.
Θα εκπαιδευτούμε σε:
- Tallarin Saltado Chifa: νουντλς με γαρίδες, φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά, μια έντονα αρωματική συνταγή που συνδυάζει την παράδοση της κινέζικης τεχνικής με τις επιρροές της περουβιανής κουζίνας.
- Mongolian Beef: μαριναρισμένο βοδινό με σάλτσα σόγιας, φρέσκο κρεμμύδι και τσίλι πιπεριές. Ένα πιάτο με πλούσια γεύση και τέλεια ισορροπία γλυκών και πικάντικων τόνων.
Πρακτικές Εφαρμογές
- Tallarin Saltado Chifa
- Mongolian Beef