ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ: ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΓΕΥΣΕΩΝ (MORE TASTE, NO WASTE)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
9/01/2025 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
ΜΟΝΟ 49,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Μακρυμίχαλος Νίκος
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Κατόπιν επικοινωνίας με την γραμματεία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Advanced
  • Αφιέρωμα Ιανουαρίου
  • Very Popular
  • Ψάρι
  • Τεχνικές
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ: ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΓΕΥΣΕΩΝ (MORE TASTE, NO WASTE)

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Η σύγχρονη γαστρονομία προάγει την καινοτομία στη διαχείριση των υλικών, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση όλων των στοιχείων του ψαριού και τη μηδενική σπατάλη.

Στο σεμινάριο αυτό, οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στην τέχνη του ψαριού, εξερευνώντας εξαιρετικές τεχνικές τόσο στη διαχείριση και τη μαγειρική απογείωσή του, όσο και στην βέλτιστη αξιοποίηση κομματιών που μέχρι τώρα θεωρούνταν φύρα. 

Μέσα από πιάτα όπως η τραγανή παγιέτα δέρματος με αφρό λευκού ταραμά και περγαμόντο, το ψάρι σχάρας που φέρνει στο προσκήνιο την αυθεντική γεύση της θάλασσας, αλλά και το colar ψαριού με καπνιστά στοιχεία και υφές φραγκόσυκου, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να αξιοποιούν κάθε κομμάτι του ψαριού, κάνοντάς το μέρος μιας ολοκληρωμένης γαστρονομικής εμπειρίας. 

Το αρωματικό επιδόρπιο κλείνει το μενού επιπρόσθετα, προσφέροντας μια γλυκιά και ζεστή ολοκλήρωση στο σεμινάριο, απόλυτα συνδεδεμένη με τις αρχές της μη σπατάλης και της δημιουργικότητας.

Sponsored Class
 

Τι θα μάθω;

Το σεμινάριο στοχεύει να εξοπλίσει τους συμμετέχοντες με δεξιότητες υψηλής τεχνικής, αναδεικνύοντας τη σημασία των υφών, των αντιθέσεων και των αρμονικών συνδυασμών γεύσεων.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να παρασκευάζουν τραγανές υφές δημιουργώντας μία παγιέτα από το δέρμα του ψαριού, να δουλεύουν με αφρούς και ελαφριές σάλτσες, να καπνίζουν υλικά και να δημιουργούν επιδόρπια που ισορροπούν τη γλυκύτητα με τα αρώματα μπαχαρικών. 

Στο τέλος του μαθήματος, θα έχουν την ικανότητα να σχεδιάζουν πιάτα που ξεχωρίζουν για τη γευστική και οπτική τους πολυπλοκότητα, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία.
 

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Skin τραγανή παγιέτα δέρματος, αφρός λευκού ταραμά, περγαμόντο
  • Ψάρι σχάρας με έντεχνη συνοδευτική σως
  • Colar Ψαριού Καπνιστό με υφές φραγκόσυκου
  • Μήλo ψημένο με μέλι-κανέλλα

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΑΡΙΟΥ: ΜΕΘΟΔΟΙ ΓΙΑ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΓΕΥΣΕΩΝ (MORE TASTE, NO WASTE)»!