GRAND REPAS
- Advanced
- Αφιέρωμα Δεκεμβρίου
- Very Popular
- Εθνική Κουζίνα
- Gourmet
- Κρέας
- Λαχανικά
- Special Edition
- Τεχνικές
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Γαλλική κουζίνα στο απόγειο της τεχνικής και της φινέτσας!
Το μάθημα αυτό αναδεικνύει τις υψηλές τεχνικές της γαλλικής μαγειρικής, εστιάζοντας στη λεπτομέρεια και την ακρίβεια κάθε παρασκευής.
Από την τέχνη της συμπύκνωσης και της δημιουργίας ισορροπημένων σαλτσών έως τις τεχνικές αρωματικής ενίσχυσης και σύγχρονου φιλεταρίσματος, κάθε βήμα προσεγγίζεται με δεξιοτεχνία.
Το μενού ανοίγει με μια γιορτινή πράσινη σαλάτα με ρόδι με πάπια κονφί, ένα πιάτο που ισορροπεί τη φρεσκάδα και τα έντονα αρώματα, προετοιμάζοντας τον ουρανίσκο για την επόμενη γαστρονομική εμπειρία.
Το πιάτο αναδεικνύει τη δεξιοτεχνία στην ισορροπία υφών και αρωμάτων, με την πάπια να προσθέτει βάθος και κομψότητα που κεντρίζει το γαστρονομικό ενδιαφέρον.
Η σούπα βελουτέ κάστανο με άρωμα τρούφας προσφέρει πλούσια, βελούδινη υφή και διακριτική πολυτέλεια, συνδυάζοντας τη γλυκύτητα του κάστανου με το αρωματικό βάθος της τρούφας.
Συνεχίζοντας στο κυρίως πιάτο, το ζαρκάδι ψήνεται με μεγάλη προσοχή, αποκτώντας την πλούσια και αρωματική σάλτσα Grand Veneur που βασίζεται στη συμπύκνωση κόκκινου κρασιού.
Αυτή η σάλτσα, συνδυάζοντας αρωματικά όπως θυμάρι, κρεμμύδια και ασκαλώνια, προσδίδει ένταση και βάθος στη γεύση του κρέατος, δημιουργώντας έναν πραγματικά εντυπωσιακό συνδυασμό.
Το δείπνο ολοκληρώνεται με ένα αυθεντικό μοελό σοκολάτας, συνοδευόμενο από κουλί φρούτων του πάθους, το οποίο προσθέτει μια δροσερή νότα φινέτσας και αναδεικνύει το κλείσιμο ενός εκλεπτυσμένου γαλλικού γεύματος.
Τι θα μάθω;
Ο στόχος του μαθήματος είναι η εμβάθυνση στις τεχνικές της γαλλικής υψηλής μαγειρικής, ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την παρασκευή εκλεπτυσμένων πιάτων που απαιτούν ακρίβεια και τεχνική κατάρτιση.
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν ενισχύσει την ικανότητά τους στην προετοιμασία και ισορροπία σύνθετων σαλτσών, στον χειρισμό ευαίσθητων γεύσεων και αρωμάτων, καθώς και στη δημιουργία άρτιας υφής και παρουσίασης.
Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στην απόδοση γαλλικών γαστρονομικών παρασκευών, έτοιμοι να προσθέσουν αυτές τις γνώσεις στο μαγειρικό τους ρεπερτόριο.
Πρακτικές Εφαρμογές
- Πράσινη γιορτινή σαλάτα με ρόδι και καπνιστή πάπια
- Βελουτέ Κάστανο με Άρωμα Τρούφας
- Ψητό Ζαρκάδι με την έντεχνη σως Grand Veneur
- Mοελό σοκολάτας με κουλί φρούτων του πάθους
Σημειώσεις
Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.