CULINARY ARTS PROGRAM (1 έτος)
Απογευματινό τμήμα 17:00-21:00
- Αφιέρωμα Ιανουαρίου
- Εκπαίδευση & Πιστοποίηση Μαγειρικής
- Ταχύρυθμα
Περιγραφή
To Culinary Arts Program είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που σας δίνει την δυνατότητα να μυηθείτε στην τέχνη της μαγειρικής.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια με πολλαπλά εργαστήρια και εξαιρετικές δεξιότητες, δημιουργώντας επιδέξιους μάγειρες μέσα από ιδιαίτερα ολιγομελή τμήματα, σχεδόν εξατομικευμένα.
Σε κάθε επίπεδο που ολοκληρώνετε, διεκδικείτε την ανάλογη Πιστοποίηση άμεσα μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος, οπότε και θα αποκτήσετε συνολικά:
- Πιστοποίηση Cook Chef, από τον Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
- Πιστοποίηση Commis Chef, Πιστοποίηση Commis Pastry Chef, από τον Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
- Βεβαίωση παρακολούθησης “CULINARY ARTS PROGRAM” από τα ΚΔΒΜ Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center, διαπιστευμένο από τον Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης βάσει προτύπου QTL Expert.
- Βεβαιώση Παρακολούθησης Εξειδικευμένου κύκλου Ελληνικής κουζίνας και Commis Pastry Chef (Βοηθός Ζαχαροπλάστη) από ΚΔΒΜ Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center.
- Συστατική Επιστολή από τον επιβλέποντα Chef εκπαιδευτή σας.
Οι Πιστοποιήσεις είναι δίγλωσσες, αναγνωρισμένες σε παγκόσμιο επίπεδο και μπορούν να ανοίξουν πολλές ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα της γαστρονομίας.
Τι θα μάθω;
Συνδυάζεται θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, παρέχοντας στους συμμετέχοντες ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα τους εξοπλίσει με τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της γαστρονομίας.
Οι συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της μαγειρικής, τις τεχνικές προετοιμασίας των υλικών, τη χρήση εργαλείων και εξοπλισμού, καθώς και τη δημιουργία και παρουσίαση εκλεπτυσμένων πιάτων.
Θα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια επαγγελματική σταδιοδρομία στον χώρο της μαγειρικής.
Πρακτικές Εφαρμογές
Θεματολογία εργαστηρίων συνoπτικά:
- Κοπές λαχανικών, ζωμοί, σάλτσες, ζύμες, αρτοποιήση, τεχνικές ψησίματος λαχανικών, τεχνικές ψησίματος ρύζι
- Φιλετάρισμα και τεχνικές ψησίματος σε κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, αρνί κυνήγια.
- Φιλετάρισμα και τεχνικές ψησίματος σε ψάρια, μαλάκια, οστρακόδερμα
- Νέες τεχνικές και χρήση εξειδικευμένων μηχανημάτων
- Εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιασμένο στην Ελληνική κουζίνα με συνταγές και δημιουργικές προτάσεις
- Ταχύρυθμος κύκλος μαθημάτων ζαχαροπλαστικής με ολοκληρωμένες συνταγές και προτάσεις
Η πλήρη διάθρωση του προγράμματος δίνεται αναλυτικά σε προσωπική συνάντηση με την εκπαιδευτική σύμβουλο και με την δυνατότητα ξενάγησης στους χώρους μας.