Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
18/03/2025 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
ΜΟΝΟ 49,90€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
12

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Χρυσικόπουλος Χρήστος
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Παρέχεται βεβαιώση παρακολούθησης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
55
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα,
  • Basic
  • Αφιέρωμα Μαρτίου
  • Very Popular
  • Παραδοσιακές Συνταγές
  • Θαλασσινά
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Η Σαρακοστή στην Ελλάδα δεν είναι μόνο μια περίοδος νηστείας, αλλά και μια ευκαιρία να αναδείξουμε την πλούσια γαστρονομική παράδοση της χώρας μέσα από εκλεπτυσμένες συνταγές που βασίζονται σε καθαρά, εποχιακά υλικά.

Με την απουσία κρέατος, η έμφαση δίνεται στην ανάδειξη της φυσικής νοστιμιάς των θαλασσινών, των οσπρίων και των λαχανικών, μέσα από σύγχρονες τεχνικές και δημιουργικές συνθέσεις.

Σε αυτό το μάθημα, οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν τα κλασικά Σαρακοστιανά πιάτα μέσα από τεχνική ακρίβεια και ανανεωμένες γευστικές εκδοχές, με στόχο τη δημιουργία ντελικάτων, ισορροπημένων και άρτια εκτελεσμένων πιάτων, που αναδεικνύουν τον πλούτο της ελληνικής κουζίνας.

Το σεμινάριο αυτό επικεντρώνεται στη μοντέρνα και εκλεπτυσμένη προσέγγιση της Σαρακοστιανής κουζίνας, αξιοποιώντας τις πιο δημοφιλείς συνταγές μέσα από τεχνικά άρτιες εκτελέσεις και γευστικούς συνδυασμούς που αναδεικνύουν τις πρώτες ύλες.
 

*δεν ανήκει στο πακέτο  της προσφοράς για basic =150€

Τι θα μάθω;

Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν στη διαχείριση θαλασσινών, από το σωστό τηγάνισμα του χταποδιού μέχρι την τεχνική γεμίσματος των θραψάλων και την προετοιμασία των γαρίδων σε συνδυασμό με τη φάβα.

Η ισορροπία υφών και γεύσεων αποτελεί βασικό άξονα της εκπαιδευτικής διαδικασίας, με έμφαση σε πιάτα που συνδυάζουν τη γήινη νοστιμιά των οσπρίων με τη λεπτότητα των θαλασσινών.

Παράλληλα, η σύνθεση γεύσεων μέσα από τις σάλτσες και τις μαρινάδες – όπως η σάλτσα ούζου με πορτοκάλι ή η vinaigrette από grapefruit – βοηθά τους συμμετέχοντες να κατανοήσουν πώς να ενσωματώνουν οξύτητα και αρώματα στα πιάτα τους με στόχο τη γευστική ισορροπία.

Το μάθημα δεν περιορίζεται μόνο στην εκμάθηση παραδοσιακών τεχνικών, αλλά εξερευνά δημιουργικές προσεγγίσεις που αναβαθμίζουν τη Σαρακοστιανή κουζίνα, προσφέροντας ένα νέο επίπεδο φινέτσας και γαστρονομικής εξέλιξης.
 



    

Πρακτικές Εφαρμογές

  • Τηγάνιτο χταπόδι με τραγανή κρούστα,με μάραθο και σάλτσα ούζου με πορτοκάλι
  • Θράψαλα γεμιστά με  ριζότο πράσου
  • " Κεμπάπ" φάβας γεμιστά με γαρίδες και σάλτσα σαφράν
  • Πράσινη σαλάτα με καπνιστά μύδια ηλιόσπορους σωτε και vinegratte από grapefruit

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ »!