BOEUF BOURGUIGNON
- Αφιέρωμα Νοεμβρίου
- Εθνική Κουζίνα
- Επίπεδο Basics
- new
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Ένα πιάτο με ονομασία προέλευσης από την Γαλλική Βουργουνδία. Το μοσχαράκι Μπουργκινιόν είναι ένα φαγητό κατσαρόλας, όπου το μοσχαράκι με την μέθοδο μπραιζέ μαγειρεύται σε κόκκινο κρασί (παραδοσιακά επίσης από την Βουργουνδία) και αρωματίζεται με σκόρδο, κρεμμύδια, μπουκέ γαρνί και μανιτάρια. Ένα από τα πολλά μυστικά του πιάτου είναι το λαρντόν, το οποίο χρησιμοποιείται για να δώσει γευστικό πλούτο και λίπος στην συνταγή. Το πιάτο αυτό ήταν ανέκαθεν προϊόν των περιοχών εκτός των πόλεων, σε κατώτερες κοινωνικές τάξεις και αγροτικές περιοχές. Ωστόσο, η υψηλή Γαλλική Γαστρονομία δανείστηκε και ραφίναρε την συνταγή όπως αρχικά περιγράφηκε από τον Αύγουστο Εσκοφιέ.
Εκπαιδευτής Chef: Νίκος Μακρυμίχαλος Πόντοι ΜΜ:35
*Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.