Φιλοσοφία | Αποστολή | Στόχοι
(+30) 210 9882378

Φιλοσοφία – Αποστολή – Στόχοι

Φιλοσοφία μας είναι να εμπνέουμε με πάθος όλους όσους ασχολούνται με την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική. Χωρίς το πάθος η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική από μόνη της είναι μία στείρα τέχνη! Άρα πρώτα διδάσκεσαι το πάθος για την τέχνη, μετά την ίδια την τέχνη και στο τέλος ενσαρκώνεις στην εργασία όλα όσα βίωσες μέσω της εκπαίδευσης! 

Σκοπός των «Μαθημάτων Μαγειρικής» είναι να προσφέρουν υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά μαθήματα και προγράμματα στα πλαίσια της «Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης» με βάση την μαγειρική, την ζαχαροπλαστική και την ασφάλεια τροφίμων, αξιοποιώντας την πολύτιμη διδακτική εμπειρία του εκπαιδευτικού που διαθέτει.

Στόχος του χώρου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες στην μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική, τις διαδικασίες της παρασκευής- παραγωγής προϊόντων, τον ασφαλή χειρισμό τροφίμων αλλά και την επικρατούσα ορολογία τους. Με τον όρο «Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση» εννοούμε την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού που συμπληρώνει, εκσυγχρονίζει ή και αναβαθμίζει γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, οι οποίες αποκτήθηκαν από τα συστήματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης ή από επαγγελματική εμπειρία με στόχο την ένταξη ή επανένταξη στην αγορά εργασίας. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα έχουν ως κύριο και βασικό στόχο να σας δώσουν την δυνατότητα να γίνετε επαγγελματίας στον χώρο της γαστρονομίας. Μαθαίνοντας δίπλα σε έμπειρους και καταξιωμένους εκπαιδευτές τόσο σε εθνικό, όσο και διεθνές επίπεδο, οι συμμετέχοντες διδάσκονται από τις πιο κλασσικές τεχνικές μαγειρικής μέχρι τις σημερινές και  καινοτόμες τεχνικές που μοναδικό σκοπό έχουν να πετύχουν τους παρακάτω στόχους:

 Να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τις τελευταίες και εξελιγμένες γαστρονομικές τεχνικές,σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο μαγειρικής, καθώς και στην παραδοσιακή και σύγχρονη κουζίνα.

 Να είναι σε θέση να εργαστούν ομαδικά, να είναι σε θέση να διαχειριστούν καταστάσεις και ανάγκες που ενδέχεται να υπάρξουν μέσα στην κουζίνα καθώς και την αποτελεσματική χρήση των του χρόνου, του χώρου και των ανθρώπινων και υλικών πόρων εντός της κουζίνας.
 Να σχεδιάζουν και να διεξάγουν αποτελεσματική ηγεσία για την καλύτερη προετοιμασία και επεξεργασία των τροφίμων, τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής στο χώρο εργασίας και ακολουθώντας τις οδηγίες ενός ειδικευμένου επαγγελματία.

 Να αποκτήσουν τις γνώσεις που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν και να χειριστούν διαφορετικά πόρους τροφίμων, και να σχεδιάζουν και να παράγουν τα μενού για να πληρούν τις προδιαγραφές ποιότητας του κάθε τομέα της αγοράς.

Αποστολή μας είναι να αναπτύσσουμε διαρκώς νέα μαθήματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, εκπαιδευτικά προγράμματα που θα φέρουν άμεση εργασιακή αποκατάσταση και να εμπλουτίσουμε την εργαστηριακή γνώση με εξειδικευμένα σεμινάρια, ομιλίες, γεύματα και παρουσιάσεις προϊόντων που αναδεικνύουν κάθε κομμάτι της γαστρονομίας. 

Afisa 50x40. quotes page 003SMALL

WACS very small

Μεγάλη Αναγνώριση από την World Association of Chefs Societies!

 Τα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center & Cookery Club μετά από αυστηρή αξιολόγηση και πληρώντας τα υψηλά διεθνή εκπαιδευτικά κριτήρια που έθεσε η Παγκόσμια Οργάνωση των Chefs (World Association Of Chefs Societies) λάβανε την Διεθνή Πιστοποίηση της WACS. Περισσότερα εδώ.

Stay in touch