ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
- Αφιέρωμα Σεπτεμβρίου
- Εθνική Κουζίνα
- Επίπεδο Basics
- Σε Επανάληψη
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Οι πρώτοι μάγειροι στην αρχαία Ελλάδα κάνουν την εμφάνισή τους περίπου τον 4ο αιώνα π.Χ., οι οποίοι συχνά περνούσαν έξω από τα πλούσια σπίτια, διαλαλώντας την τέχνη τους, έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Χαρακτηριστικό της μαγειρικής τους αποτελεί η λιτότητα, όπου σταδιακά όμως εμπλουτίζεται. Μαγειρεύουμε πλακούντες-ένα είδος αρχαίας πίτας, ενώ για κυρίως παρασκευάζουμε ορτυκάκια με οξύμελι. Για επιδόρπιο ετοιμάζουμε ίρτιo, μια διασταύρωση παστελιού και μπάρας δημητριακών με μέλι, σιτάρι και ξηρούς καρπούς.
Εκπαιδευτής Chef: Νίκος Κατσαριώτης Πόντοι ΜΜ :20
*Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.