Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
15/02/2020 10:00   -   14:00
ΚΟΣΤΟΣ
31,90€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Καρακατσάνης Προκόπης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Φεβρουαρίου
  • Ελληνικές Συνταγές
  • Επίπεδο Advanced
  • Special Edition
ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Ντολμάς, Σαρμάς, Γιαπράκ, παρασκευές γεμιστές με μικρές διαφορές από την περιοχή των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.  Ο ντολμάς γεμίζεται, ο σαρμάς τυλίγεται και το γιαπράκ είναι το φύλλο που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε ντολμά ή σαρμά αν και η συνταγή έχει επιρροές από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, που χρησιμοποιούν έντονα μπαχαρικά και τουρσιά, εμείς έχουμε απλουστεύσεις τις γεύσεις. Οι γεμίσεις πολλές και διαφορετικές οι οποίες ανάλογα την χώρα προέλευσης μπορεί να ποικίλλουν ως προς τα υλικά, τα μπαχαρικά ή τα μυρωδικά.  

Στο μάθημα αυτό ανακαλύπτουμε όλες τις διαφορές και τις παρερμηνείες τους μέσα από 4 καταπληκτικές παρασκευές: Ετοιμάζουμε πολίτικα ντολμαδάκια και μαθαίνουμε την τεχνική τους, τα ιδιαίτερα μυρωδικά τους και την σάλτσα τους (γιαλαντζί).  Επιπλέον, φτιάχνουμε φυσέκια ή πρασοντολμάδες σε μία εναλλακτική συνταγή. Τα ξακουστά γιαπράκια της Μακεδονίας διαφοροποιούνται στο φύλλο του λαχάνου που θέλει ειδική προετοιμασία αλλά και στην μεικτή γέμιση ρυζιού, πληγουριού, κιμά και μοιάζουν ιδιαίτερα με τους λαχανοσαρμάδες. Οι τζιγεροσαρμάδες είναι μία διαφορετικη εντελώς συνταγή, στην οποία η αρνίσια συκωταριά με ρύζι και μυρωδικά τυλίγεται σε μπόλια.

 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ»!