Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Το Croque Monsieur, ένα είδος ψητού σάντουιτς με εξαιρετικό ζαμπόν και τυρί, το οποίο αποτελεί παραδοσιακό έδεσμα των γαλλικών bistro. Το όνομά του προκύπτει από τη λέξη croquer που σημαίνει ‘’τραγανίζω’’. Έκανε την εμφάνισή του στα καφέ και bistro της Γαλλίας στις αρχές του 20ου αιώνα.
Η πιο γνωστή από τις παραλλαγές που προέκυψαν στην πορεία είναι το Croque Madame, στην οποία προστίθεται ένα αυγό ποσέ στη κορυφή. Διαφέρει από τα κοινά σάντουιτς και τόστ χάρη στη βουτυράτη υφή της μπεσαμέλ, στην πλούσια γεύση του ζαμπόν, στο ψωμί που ψήνεται στο φούρνο και φρυγανίζεται αφράτο χωρίς να συμπιέζεται στην τοστιέρα, στο γλυκό, λιώσιμο του τυριού. Σήμερα, το Croque Monsieur αποτελεί δημοφιλές και γρήγορο έδεσμα όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και σε άλλες χώρες με την αντικατάσταση και προσθήκη τοπικών υλικών.