Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ  | 1 ήμερο WORKSHOP 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
24/10/2022 17:00   -   22:15
ΚΟΣΤΟΣ
100€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εξειδικευμένα Μαθήματα
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
4
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
8

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Ανδρέας Τουμαζάτος 
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Παρέχεται βεβαιώση παρακολούθησης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
65
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
L Vouliagmenis 299, Athens, 17343
  • Masterclass
  • Αφιέρωμα Οκτωβρίου
  • Εξειδικευμένα
  • Workshop
ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ  | 1 ήμερο WORKSHOP 

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Έχετε αναρωτηθεί πόσο αποτελεσματικά είναι κοστολογημένη κάθε συνταγή που εκτελείται στην κουζίνα? 

Αν εσείς ως επιχειρηματίας, σεφ ή ζαχαροπλάστης, έχετε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να λάβει ο πελάτης ένα άρτιο προϊόν, στην σωστή τιμή, χωρίς να δημιουργεί επιπλέον ζημιά στην επιχείρηση? 

Σε αυτό το σεμινάριο θα εκπαιδευτούμε ενώ ταυτόχρονα εργαζόμαστε πάνω σε ασκήσεις κοστολόγησης προϊόντων και ανάλυση των πωλήσεων του μενού με στόχο την αποτελεσματικότητα τους και την οικονομική συνεισφορά στην επιχείρηση ως κέρδος.

Αναπτύσσουμε τα είδη κόστους πιάτου και συνταγών, υπολογίζουμε τα επιμέρους γενικά έξοδα.

Ανακαλύπτουμε τι είναι πρότυπη συνταγή και πως θα μπορέσουμε να κάνουμε την σωστή διατύπωση της, αναλύουμε τις στρατηγικές τιμών και επιλέγουμε την δική μας.

Η διαδικασία της κοστολόγησης απαιτεί χαρτί, μολύβι και κομπιουτεράκι.

 

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Τουμαζάτο

O Ανδρέας Τουμαζάτος, είναι καθηγητής σε κορυφαίες Ξενοδοχειακές και Τουριστικές σχολές σε Ελβετία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα: Institute Paul Bocuse, Lyon France,Luxury Hotelschool of Paris, City Unity -Alpine Swiss school, EEΔΕ Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στον Τουρισμό. Eιδικός στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας με αντικείμενο μελέτης τον Τουρισμό Πολυτελείας, τις αναδυόμενες τάσεις των ξενοδοχείων, την τεχνολογία ξενοδοχείων και τον ρόλο της Τουριστικής εκπαίδευσης σε διεθνές επίπεδο. Κάτοχος του Bachelor πτυχίου Μ.Βρετανίας στο Hotel Management (University of Wales), κάτοχος του ΗΝD και HNC Μεγ. Βρετανίας στο Hospitality Management και Hospitality Operations (Dundee College of Further Education) με πλήρη κρατική υποτροφία από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων (νύν ΟΤΕΚ).

Τι θα μάθω;

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να διδάξει τον σύγχρονο τρόπο αποτύπωσης του κόστους τροφίμων και ποτών και τον έλεγχο με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της ξενοδοχειακής μονάδας ή του εστιατορίου.

Πρακτικές Εφαρμογές

1ο μέρος

  • Πρότυπες συνταγές – Πρότυπα κοστολόγια
  • Υπολογισμός κόστους πρώτων υλών (Food Cost)
  • Υπολογισμός μεικτού κέρδους (Gross Profit)


2η μέρος

  • Μηχανική Μενού (Menu Engineering Analysis) – Ανάλυση κερδοφορίας & δημοτικότητας του κάθε κωδικού (πιάτου / προϊόντος) του μενού και σίγουροι τρόποι για βελτίωση της επίδοσης του.
  • Κατανομή & Εξάπλωση τιμών στον κατάλογο (Price Spread / Price distribution) – Ο τρόπος κατανομής και εξάπλωσης των τιμών στον κατάλογο χαρακτηρίζουν την επισιτιστική επιχείρηση στα μάτια των πελατών.

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !
Λόγω των συνθηκών covid 19: 
ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ
α) Εισέρχεστε στο μάθημα με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού διαγνωστικού τεστ (Rapid ή PCR) ή πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει διενεργηθεί έως και 72 ώρες πριν το μάθημα. 
β) Παρακαλούμε τηρείστε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας: αποστάσεις, χρήση προσωπικής μάσκας και γαντιών, απολύμανση χεριών κατά την είσοδό σας.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ  | 1 ήμερο WORKSHOP »!