16304aefbc6d35_NMEKQGOFPHJIL.jpeg
Μαθήματα για όλα τα επίπεδα
Κράτηση Μαθήματα
Ανακαλύψτε τα ΟΛΑ!
Σεμινάρια & Προγράμματα
16304aefbc6d35_NMEKQGOFPHJIL.jpeg
Με ενδιαφέρει η Εκπαίδευση και η Πιστοποίηση
Εκπαιδευτείτε από Chef
Εκπαιδευτείτε από τους καλύτερους Chef
Πείτε μας τον στόχο σας
Πείτε μας τον στόχο σας και ανακαλύψτε τι μαθήματα σας ταιριάζουν
Απεριόριστες δυνατότητες
Απεριόριστες δυνατότητες για εσάς
Μάθετε νέες δεξιότητες
Εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας
Δημιουργείτε νέες δυνατότητες
Ανακαλύπτετε τη δημιουργικότητά σας
Eπιτυγχάνετε τους επαγγελματικούς σας στόχους
Επεκτείνετε τις ευκαιρίες της σταδιοδρομίας σας
Καταφέρνετε ότι ονειρεύεστε
Κατακτάτε την τέχνη σας και το πάθος σας
Έρχεστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται το όνειρο σας
τι δεν ξέρετε
Τι δεν ξέρετε;
Βρείτε μας
στα social media!
Η ζωντανή μάθηση σας φέρνει σε επαφή με τη
μεγαλύτερη
κοινότητα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Ανακαλύψτε
Ανακαλύψτε
Μαθήματα από εξαιρετικούς
εκπαιδευτές
Ατελείωτες επιλογές
κάθε μήνα
Προγράμματα κατάρτισης που
ταιριάζουν
στις ανάγκες σας
previous arrow
next arrow
Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

THE ART OF SMOKING | Τεχνολογία Καπνίσματος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
10/12/2019 10:00   -   15:00
ΚΟΣΤΟΣ
100€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εξειδικευμένα Μαθήματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

CHEFISTRY
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
65
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Δεκεμβρίου
  • Very Popular
  • Επίπεδο Mastering
  • new
THE ART OF SMOKING | Τεχνολογία Καπνίσματος

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Τί είναι το κάπνισμα? Κάτω από ποιες συνθήκες καπνίζονται τα κρέατα? Πώς εξασφαλίζεται η τρυφερότητα του καπνιστού προϊόντος? Ακολουθείται κάποια συγκεκριμένη κατεργασία στο κρέας πριν το κάπνισμα του?
Μπορείς να καπνίσεις με άχυρο?
 
Ο συνδυασμός της φωτιάς με την τροφή, οδήγησε τον άνθρωπο να ανακαλύψει το κάπνισμα ως την τεχνική διατήρησης του κρέατος κατά τους χειμερινούς μήνες όπου το κυνήγι ήταν δύσκολο και οι διατροφικές ανάγκες μεγάλες. Σήμερα το κάπνισμα του κρέατος είναι μια σύγχρονη και ασφαλής μέθοδος συντήρησης, ενώ συντελεί ταυτόχρονα στην υψηλή γαστρονομική αξία  του προϊόντος.
 
Η γνώση αυτή μελετήθηκε, δοκιμάστηκε, εξελίχθηκε και συνδυάστηκε με όλη την επιστημονική γνώση την οποία η ομάδα της Chefistry προχώρησε ένα βήμα παραπέρα. Η σύγχρονη τεχνολογία και η τεχνογνωσία σε συνδυασμό με την εμπειρία  και το μεράκι των σεφ, διαμορφώνουν  ένα ταξίδι στο κόσμο του καπνίσματος, όπου τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και η πλούσια γεύση του καπνιστού αναδεικνύονται μέσα από επιστημονικά σχεδιασμένη μεθοδολογία.
 
Αναλυτικά στο σεμινάριο επικεντρωνόμαστε:
1. Κάπνισμα χοιρινού, κοτόπουλου και λουκάνικου
2. Προετοιμασία κρεάτων για κάπνισμα (επιλογή μεταξύ μαρινάδας και άλμης, επιλογή κατάλληλης μαρινάδας και άλμης)
3. Προετοιμασία και παρασκευή λουκάνικου
4. Βιοχημεία και μικροβιολογία κρέατος
5. Χημικά φαινόμενα στην προετοιμασία και στο κάπνισμα
6. Θεωρία καπνίσματος, tips στους εκπαιδευόμενους
 
To σεμινάριο απευθύνεται σε: Chef, μάγειρες, σπουδαστές μαγειρικής, ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
Το σεμινάριο έχει διάρκεια 5 ωρών και συμπεριλαμβάνει 4 πρακτικές εφαρμογές με συνταγές και παρουσίαση καπνίσματος σε φούρνο καπνίσματος.
Στο τέλος χορηγείται βεβαίωση εκπαίδευσης και σημειώσεις μαθήματος βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα με  συνταγές καπνιστών αλλαντικών.  
Απευθύνεται σε όσους θέλουν να μάθουν να παρασκευάζουν και να καπνίζουν αλλαντικά (απάκι, σύγκλινο, μπέικον).
 
Ελάχιστη Συμμετοχή 6 άτομα 
 
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο δεν πραγματοποιείται εξαργύρωση  πόντων
 
Ειδική Έκπτωση για εγγραφές και στα δύο σεμινάρια της σειράς ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ        *Από €200 -> €160
 
Λίγα λόγια για τους CHEFISTRY
 
Οι αληθινές συνεργασίες μεταξύ Μάγειρων και Επιστημόνων ξεκίνησαν μόλις στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και παρουσίασαν καινούργιους τρόπους για τη μεταμόρφωση ενός πιάτου, ακόμη και σε παραδοσιακά πλαίσια. Σε ευθυγράμμιση με αυτό, η CHEFistry βασίζεται στη συνεργασία δύο Σεφ, δύο Χημικών και ενός Τεχνολόγου Τροφίμων, αποτελώντας έτσι μια εξαιρετικά συμπληρωματική ομάδα.
Δρ. Χαράλαμπος Φωτάκης – Χημικός / Ερευνητής
Παράσχος Χριστοδούλου – PhD Χημικός / Ερευνητής
Σεφ Αριστείδης Γεωργαλής - B.Sc Τεχνολόγος Τροφίμων
Σεφ Παναγιώτης Γεωργαλής
Η καινοτόμος προσέγγιση τους αναδεικνύεται μέσα από την πρωτοπόρα ‘’καινοτόμο’’ κουζίνα που εστιάζει στη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων σχετικά με τις μαγειρικές τεχνικές και τις γαστρονομικές αξιώσεις.
 
 

 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «THE ART OF SMOKING | Τεχνολογία Καπνίσματος»!