16304aefbc6d35_NMEKQGOFPHJIL.jpeg
Μαθήματα για όλα τα επίπεδα
Κράτηση Μαθήματα
Ανακαλύψτε τα ΟΛΑ!
Σεμινάρια & Προγράμματα
16304aefbc6d35_NMEKQGOFPHJIL.jpeg
Με ενδιαφέρει η Εκπαίδευση και η Πιστοποίηση
Εκπαιδευτείτε από Chef
Εκπαιδευτείτε από τους καλύτερους Chef
Πείτε μας τον στόχο σας
Πείτε μας τον στόχο σας και ανακαλύψτε τι μαθήματα σας ταιριάζουν
Απεριόριστες δυνατότητες
Απεριόριστες δυνατότητες για εσάς
Μάθετε νέες δεξιότητες
Εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας
Δημιουργείτε νέες δυνατότητες
Ανακαλύπτετε τη δημιουργικότητά σας
Eπιτυγχάνετε τους επαγγελματικούς σας στόχους
Επεκτείνετε τις ευκαιρίες της σταδιοδρομίας σας
Καταφέρνετε ότι ονειρεύεστε
Κατακτάτε την τέχνη σας και το πάθος σας
Έρχεστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται το όνειρο σας
τι δεν ξέρετε
Τι δεν ξέρετε;
Βρείτε μας
στα social media!
Η ζωντανή μάθηση σας φέρνει σε επαφή με τη
μεγαλύτερη
κοινότητα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Ανακαλύψτε
Ανακαλύψτε
Μαθήματα από εξαιρετικούς
εκπαιδευτές
Ατελείωτες επιλογές
κάθε μήνα
Προγράμματα κατάρτισης που
ταιριάζουν
στις ανάγκες σας
previous arrow
next arrow
Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

THE ART OF ESSENTIAL OILS & EXTRACTS (Αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
21/10/2019 17:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
100€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εξειδικευμένα Μαθήματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

ΟΜΑΔΑ CHEFISTRY
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
65
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Οκτωβρίου
  • Very Popular
  • Επίπεδο Mastering
  • new
THE ART OF ESSENTIAL OILS & EXTRACTS (Αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική)

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Το πρώτο από την σειρά των αποκλειστικών σεμιναρίων “Επιστήμη & Γαστρονομία” εστιάζει σε εφαρμογές των τεχνικών απόσταξης και εκχύλισης στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική. Το εργαστήριο χημείας συναντάει τη γλυκιά κουζίνα!
 
Με επιστημονικά εργαλεία (συσκευές Clevenger και Soxhlet, καθώς και Siphon) απαραίτητα για το σύγχρονο ζαχαροπλάστη, δημιουργούμε αυθεντικά, έντονα αρώματα από μπαχαρικά και βότανα. Πειραματιζόμαστε με κλασικές συνταγές, δημιουργώντας λεπτές ισορροπίες γεύσης, υφής και θερμοκρασίας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν επαρκή πρακτική εξάσκηση σε σύγχρονες και ασφαλείς μεθόδους παρασκευής  αιθέριων ελαίων και  εκχυλισμάτων με συσκευές Clevenger και Soxhlet. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι απλή και απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που θέλουν να ασχοληθούν με την παραλαβή των αιθέριων ελαίων. 
 
Αναλυτικά επικεντρωνόμαστε:
  • Παραλαβή Αιθέριων Ελαίων από Αρωματικά -  Φυτά και Μπαχαρικά
  • Τι είναι τα αιθέρια έλαια? Πώς παραλαμβάνονται? Και ποια η σημασία τους για τον οργανισμό;
  • Ποιά μέρη του φυτού (λουλούδια, φύλλα, φλοιός, ρίζες, σαρκώδεις καρποί) χρησιμοποιούνται για την παραλαβή των αιθέριων ελαίων και των εκχυλισμάτων;
Απόσταξη: Περιγραφή βασικών αρχών απόσταξης
Υδροαπόσταξη - Παρουσίαση με τη χρήση της συσκευής Clevenger
Πρακτική άσκηση: Εφαρμογές απόσταξης στη ζαχαροπλαστική και δημιουργία πιάτων
Εκχύλιση: Περιγραφή βασικών αρχών εκχύλισης
Παρουσίαση με τη χρήση της συσκευής  Soxhlet και Εκχύλιση με Siphon
Πρακτική άσκηση: Εφαρμογές εκχύλισης στη ζαχαροπλαστική και δημιουργία πιάτων
 
Ο εκπαιδευόμενος με το πέρας του σεμιναρίου θα μπορεί να παρασκευάζει αιθέρια έλαια και
εκχυλίσματα με σκοπό την χρήση τους σε πιάτα, θα παραλάβει εγχειρίδιο με 10 συνταγές εκχυλισμάτων και αιθέριων ελαίων, καθώς και σημειώσεις μαθήματος βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα.
 
To σεμινάριο απευθύνεται σε: επαγγελματίες, σεφ λάτρεις της κουζίνας, με στόχους τη σωστή εκμάθηση των μαγειρικών τεχνικών, αλλά και την εξοικείωση με τις μοντέρνες μεθόδους μαγειρικής.

Ελάχιστη Συμμετοχή 6 άτομα  

Λίγα λόγια για τους CHEFISTRY
Οι αληθινές συνεργασίες μεταξύ Μάγειρων και Επιστημόνων ξεκίνησαν μόλις στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και παρουσίασαν καινούργιους τρόπους για τη μεταμόρφωση ενός πιάτου, ακόμη και σε παραδοσιακά πλαίσια. Σε ευθυγράμμιση με αυτό, η CHEFistry βασίζεται στη συνεργασία δύο Σεφ, δύο Χημικών και ενός Τεχνολόγου Τροφίμων, αποτελώντας έτσι μια εξαιρετικά συμπληρωματική ομάδα: 
Δρ. Χαράλαμπος Φωτάκης – Χημικός / Ερευνητής | Παράσχος Χριστοδούλου – PhD Χημικός / Ερευνητής | Σεφ Αριστείδης Γεωργαλής - B.Sc Τεχνολόγος Τροφίμων | Σεφ Παναγιώτης Γεωργαλής | Ειρήνη Δημητροπούλου - B.Sc Τεχνολόγος Τροφίμων, M.Sc στη Διαιτολογία & Διατροφή. 

Η καινοτόμος προσέγγιση τους αναδεικνύεται μέσα από την πρωτοπόρα ‘’καινοτόμο’’ κουζίνα που εστιάζει στη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων σχετικά με τις μαγειρικές τεχνικές και τις γαστρονομικές αξιώσεις.

 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «THE ART OF ESSENTIAL OILS & EXTRACTS (Αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική)»!