PETITS GâTEAU – MODERN TECHNIQUES
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
4/04/2019 10:00
-
15:30
ΚΟΣΤΟΣ
79,90€
για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
65
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
- Αφιέρωμα Απριλίου
- Επίπεδο Mastering
- Τεχνικά Ζαχαροπλαστικής
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Εξαιρετικό σεμινάριο που επικεντρώνεται στις σύγχρονες τεχνικές των petit gateau και στην αυστηρή εκτέλεσή τους για την δημιουργία εντυπωσιακών γεύσεων. Ουσιαστικά, η κατηγορία επιδορπίων που ονομάζεται petits gateaux συνδυάζει όλα τα στοιχεία των entremet ή των mousse cake (με ποικιλία σε υφές, γεύσεις, συστατικά), αλλά προσφέρονται σε ατομικές μερίδες, που απολαμβάνεται σε όχι περισσότερο από 3 έως 5 μπουκιές.
Για την παραγωγή τους, απαιτείται συνδυαστική γνώση και δεξιοτεχνία σε ολόκληρη την ζαχαροπλαστική τέχνη. Τα petits gateaux είναι ιδανικά για μπουφέδες σε καθρέφτες, γλυκά βιτρίνας για ζαχαροπλαστεία και εστιατορικά γλυκά.
Το σεμινάριο διεξάγεται με δύο εκπαιδευτές, οι οποίοι θα επιδείξουν διαφορετικές γεύσεις και λογικές στην δημιουργία petit gateaux για να καλύψουν μία μεγάλη παλέτα γεύσεων και προτάσεων.
Ο Γιάννης Κατσαρας παρουσιάζει μία μοναδική τάρτα βατόμουρο με τις γεύσεις από φιστίκι Αιγίνης σε κρέμα, εναρμονισμένο με μους και κουλί βατόμουρο σε κόκκινο μίρορ κόκκινο. Επιπλέον, δημιουργεί ως ατομικό γλυκό- το caramel- όπου η μαλακή καραμέλα συνδυάζεται με φιστίκια, βανίλια Μαδαγασκάρης και γλάσο καραμέλας.
Ο Γιάννης Ζωγράφος ετοιμάζει ελληνικό cheesecake με παστέλι από φιστίκι Αιγίνης και μαυροσούσαμο, κρέμα τυριού με ανθότυρο και μέλι και αφρό εσπεριδοειδών με καρυκεύματα, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουμε τις λιτές γεύσεις από το Matcha με mousse από Ιαπωνικό matcha, κρεμώ μάνγκο, κράμπλ βασιλικού και κονφί πορτοκάλι.
Πείτε μας το στόχο σας
Είμαι:
και θέλω να:
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.