ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ
- Αφιέρωμα Απριλίου
- Ελληνικές Συνταγές
- Επίπεδο Basics
- Special Edition
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Ένα από τα πιο παραδοσιακά ορεκτικά της Ελληνικής Κουζίνας… τόσο παραδοσιακό, όσο και αρχαιότροπο! Αναφορές (ανεπιβεβαίωτες) θέλουν την Θεά Ήρα να απεικονίζεται στο δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα, τρώγοντας γιαπράκια μέσα από το τσουκάλι. Η παρασκευή γεμίσματος φύλλου συναντάται σε Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία και Μέση Ανατολή, αλλά τα τυλιχτά με αμπελόφυλλο αποτελούν αγαπημένο έδεσμα της χώρας μας.
Για τις ανάγκες του μαθήματος ετοιμάζουμε την κλασσική τεχνική τυλίγματος και μαγειρέματος με ρύζι το οποίο αρωματίζεται από τα διάφορα μυρωδικά, προστίθεται κουκουνάρι και συνοδεύεται με σως γιαουρτιού. Επιπλέον, ανακαλύπτουμε μία σύγχρονη εκδοχή όπου το ρύζι εμπλουτίζεται με θαλασσινά και το αμπελόφυλλο αντικαθίσταται με κινέζικο λάχανο για να μας δώσει ένα εξαιρετικό ορεκτικό!
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.