ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΝΙΣΜΑ & ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
- Αφιέρωμα Φεβρουαρίου
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Ένα σεμινάριο για όσους τα μαχαίρια αποτελούν το βασικό εργαλείο στην κουζίνα, καλύπτοντας πληθώρα αναγκών, διευκολύνοντας την καθημερινή εργασία τους. Το μαχαίρια είναι το σημαντικότερο τεχνητό μέσο σε ένα εστιατόριο, ικανό να επηρεάσει τους χρόνους και την ευκολία στην μαγειρική, την ηρεμία και στάση σώματος του Chef. Και δεδομένου του χρόνου που ξοδεύει στο χέρι σας, σίγουρα αξίζει να βεβαιωθείτε πόσο αξιόπιστο είναι. Κι όμως ακόμα και οι μεγαλύτεροι Chef αγνοούν τα βασικά τόσο για τις πραγματικές τους ανάγκες, όσο και για την χρήση, φροντίδα και συντήρησή τους.
Στο σεμινάριο εκπαιδεύεστε τι ταιριάζει καλύτερα στις συνθήκες σας, την εποικοδομητική χρήση τόσο των μαχαιριών και άλλων σημαντικών εργαλείων και έχει βασικό στόχο να καλυτερεύσετε αισθητά την καθημερινότητά σας.
Αναλυτικά: Πώς επιλέγουμε μαχαίρι? Ποιο είναι το σωστό μαχαίρι για κάθε εργασία στην κουζίνα? Τι κάνει τόσο σημαντική την κατάλληλη επιλογή μαχαιριού και πώς θα μας βοηθήσει στην κουζίνα? Τι ρόλο παίζει η λαβή ενός μαχαιριού στην σωστή χρήση του? Κάθε μαχαίρι ταιριάζει σε διαφορετική ιδιοσυγκρασία και ανατομία χεριού? Πώς βοηθάει το κάθε μέγεθος μαχαιριού στις εργασίες της κουζίνας? Πώς ακονίζουμε και διατηρούμε τα μαχαίρια μας? Τι εργαλεία ακονίσματος θα χρησιμοποιήσουμε? Μπορούμε να επιδιορθώσουμε τα μαχαίρια μας? Τι είναι το τρόχισμα μαχαιριών σε κορδέλα και πώς μπορεί ένα παλιό μαχαίρι να γίνει σαν καινούριο χωρίς χαρακιές και γρέζια? Επιπλέον, γίνεται παρουσίαση χρήσης μικροεργαλείων. Πώς χρησιμοποιείται σωστά ένα μαντολίνο και ποια η μέγιστη χρήση ενός ραβδομπλέντερ (beamer)?
Αυτά και πολλά άλλα θα απαντηθούν σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό σεμινάριο το οποίο αφορά στην ευγενέστερη και αποδοτικότερη χρήση των επαγγελματικών μαχαιριών.
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.