MISO STYLE (みそ | 味噌)
- Αφιέρωμα Νοεμβρίου
- Εθνική Κουζίνα
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Για έναν Γιαπωνέζο Chef απαιτείται μία ολόκληρη ζωή για να δοκιμάσει κάθε πιθανή εκδοχή, παραλλαγή ή εφαρμογή της miso paste στην Κουζίνα του. Το Ιαπωνικό καρύκευμα που προέρχεται πρακτικά από την Κίνα ως doujiang εφευρέθηκε ως ένας τρόπος διατήρησης της σόγιας.
Το Miso είναι φτιαγμένο από πολτό μαγειρεμένων φασολιών σόγιας και δημητριακών καρπών (συνήθως ρυζιού ή κριθαριού) αναμεμειγμένων με αλάτι και με έναν μύκητα που ονομάζεται Aspergillus oryzae ή koji στα Ιαπωνικά.
Ο συνδυασμός των παραπάνω δημιούργησε μία μοναδική γεύση σε πάστα που ονομάζεται miso και χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως στην μαγειρική.Ανακαλύπτουμε τις δύο πιο διαδεδομένες συνταγές με miso paste στην Ιαπωνία: Σούπα γλυκιάς κολοκύθας με miso και βούτυρο μαύρου πιπεριού, αλλά και miso ramen noodles με pak choi, αυγό ποσέ, εσαλότ και teriyaki.
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.