ΣΟΛΟΜΟΣ GRAVLAX
- Αφιέρωμα Μαΐου
- Θαλασσινά
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Ο σολομός Gravlax ή Gravlaks κατά τους Νορβηγούς αποτέλεσε ένα εξαιρετικό δείγμα γρήγορης διαχείρισης και κατανάλωσης ψαριού. Ουσιαστικά το ψάρι ψήνεται σε έναν συνδυασμό αλατιού, ζάχαρης και άνιθου. Αλλά η τεχνική για τον Gravlax δεν σταματάει εκεί. Οι μεγαλύτεροι σεφ του κόσμου αντικατέστησαν αυτά τα υλικά με παρόμοιες παρασκευές που ουσιαστικά προσεγγίζουν το ιδιότυπο μαγείρεμα με πιο δημιουργικό τρόπο.
Εξασκούμαστε στο σωστή τεχνική του μαριναρίσματος του σολομού και μαγειρεύουμε ένα εξαιρετικό νορβηγικό ορεκτικό. Ξεκινάμε με μαρινάρισμα σε χυμό παντζαριού που βγάζει τα ζάχαρά του στο ψάρι, καρύκευμα αλατιού και αρωματική άλμη και ολοκληρώνουμε με χειροποίητη μουστάρδα. Μαρινάρουμε και ψήνουμε τον σολομό πριν τον σερβίρουμε με δροσερά κηπευτικά εποχής.
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.