ΓΕΜΙΣΤΑ
- Αφιέρωμα Μαΐου
- Παραδοσιακές Συνταγές
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Τα απλά Ελληνικά γεμιστά, μόνο απλά δεν είναι! Αυτό αποδεικνύεται σε ταβέρνες όπου σερβίρουν νερόβραστες τομάτες και κακοχυλωμένο ρύζι. Αν και εύκολα στην παρασκευή τους, πώς θα καταφέρετε να τα κάνετε απλά απολαυστικά? Το ρύζι πρέπει να παραμείνει σπυρωτό και αρωματικό, οι τομάτες πρέπει να ψηθούν, όχι να βράσουν και οι πατάτες αν και πρέπει να μελώσουν, ενώ παράλληλα να ξεροψηθούν. Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσετε ότι τα γεμιστά θέλουν τις αρωματικές πινελιές τους! Ότι πρέπει για την καυτή περίοδο που ξεκινάει, καθώς αποτελεί ελαφρύ φαγητό που καταναλώνεται άνετα σαν ζεστό ή κρύο πιάτο.
Ακολουθείται η απαραίτητη διαδικασία, ανοίγοντας τομάτες και κόκκινες πιπεριές για να γεμίσουμε με ρύζι, στα λεγόμενα «ορφανά» γεμιστά. Επιπλέον, γεμίζουμε πράσινες πιπεριές, παντρεύοντας το ρύζι με τον κιμά, για τα λεγόμενα «παντρεμένα» γεμιστά. Ένα γευστικό αποτέλεσμα που συναρπάζει και χορταίνει όπως λένε και στην καθομιλουμένη «φτουράει» για μια ολόκληρη οικογένεια.
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.