XMAS OPERA
- Αφιέρωμα Νοεμβρίου
- Επίπεδο Advanced
- Special Edition
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Κλασσικό γλυκό της Γαλλικής πατισερί το οποίο αποδίδεται με Χριστουγεννιάτικο αέρα! Η δημιουργία του γλυκού επινοήθηκε το 1955, όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστης Cyriaque Gavillon, ο οποίος εργάζονταν στο διάσημο delicatessen Dalloyau στο Παρίσι ήταν ο βασικός προμηθευτής των Βερσαλλιών. Στόχος του ήταν η δημιουργία ενός γλυκού το οποίο με μία και μόνο δαγκωνιά μπορούσε να προσφέρει την μεγαλειότητα των γεύσεων του μονομιάς. 3 στρώσεις σπογγώδους κέικ σιροπιασμένου για να αποκτήσει γεύση και υγρασία και γεμισμένο με γεύσεις καφέ επικαλυμμένο με γλάσο, όπως προτιμούσαν στο παλάτι και που θύμιζε κάτι από την Γαλλική Όπερα.
Η τεχνική του παρασκευή διαφοροποιείται ελαφρώς για να γίνει πιο εορταστική, ακολουθεί τις διαδικασίες για μπισκουί αμυγδάλου (μπισκουί τζοκοντ) με γλυκά, ζεστά μπαχαρικά Χριστουγέννων, το οποίο εμβαπτίζεται σε σιρόπι καφέ, ενώ επιστρώνεται με γκαναζ και καφέ (ή Grand Marnier) και Γαλλικής βουτυρόκρεμα και επικαλύπτεται με σοκολατένιο γλάσο αρωματισμένο ελαφριά με κανέλα.
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.