ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΗ TEMPURA
- Αφιέρωμα Οκτωβρίου
- Very Popular
- Εθνική Κουζίνα
- Επίπεδο Advanced
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Tempura - το ιαπωνικό πιάτο συνήθως από θαλασσινά ή λαχανικά που έχουν περάσει από χυλό και τηγανιστεί σε υψηλές θερμοκρασίες για να γίνουν απίστευτα τραγανά. Το πιάτο επηρεάστηκε από τις τεχνικές μαγειρικής που έφεραν οι Πορτογάλοι που κατοικούσαν στο Ναγκασάκι τον 16ο αιώνα. Το όνομα "tempura" προέρχεται από τη λατινική φράση quatuor anni tempora, η οποία αναφέρεται στις ημέρες νηστείας, κατά τις οποίες δεν καταναλώνεται κρέας. Αργότερα υιοθετήθηκε και για παρασκευές ψαριού.
Εκπαιδευόμαστε στον ιδιαίτερο χυλό tempura στον οποίο εμβαπτίζονται ψάρια, θαλασσινά και λαχανικά και που πολύ συχνά μπερδεύεται με το panko. Ετοιμάζουμε tempura γαρίδας, μελιτζάνας, κολοκυθιού, μανιταριών και συνδυάζουμε με τις φρέσκιες γεύσεις των πολύ γευστικών edamame φασολιών, της ελαφριάς miso soup και teriyaki μόσχου!
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.