Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

ΤΣΟΥΡΕΚΙ: ΒΑΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΗΣΗΣ | ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ WORKSHOP 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
12/12/2022 16:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
65€ για ένα άτομο
Μεθοδολογία Εκπαίδευσης
θεωρητική & πρακτική
Τύπος Εκπαίδευσης
δια ζώσης
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων
6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων
10

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Ορεστίδης Μιχάλης
Βεβαίωση Παρακολούθησης
Παρέχεται βεβαιώση παρακολούθησης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
65
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
L Vouliagmenis 299, Athens, 17343
  • Masterclass
  • Αφιέρωμα Δεκεμβρίου
  • Εξειδικευμένα
  • Τεχνικά Ζαχαροπλαστικής
  • Τεχνικές
  • Workshop
ΤΣΟΥΡΕΚΙ: ΒΑΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΗΣΗΣ | ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ WORKSHOP 

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Ολοκληρωμένο, τεχνικό σεμινάριο που παρέχει την βασική τεχνογνωσία σε επαγγελματίες της αρτοζαχαροπλαστικής τέχνης για να παράγουν με άρτιο, γευστικό, συνεπή τρόπο και με τυποποιημένες διαδικασίες το πιο παραδοσιακό προϊόν – το τσουρέκι.

Στο σεμινάριο αναλύονται διεξοδικά οι «ομάδες» υλικών που χρησιμοποιεί η ζαχαροπλαστική αρτοποιείου:  Άλευρα, Γλυκαντικές ύλες, Λιπαρές ύλες, Γαλακτοκομικά, Αυγά και προϊόντα Αυγού.

Δίνεται έμφαση στον ρόλο και σκοπό  συμμετοχής του κάθε υλικού, μέσα από πειραματική εφαρμογή παρασκευής προϊόντος που είναι το ΤΣΟΥΡΕΚΙ. Στα προϊόντα  που θα παρασκευαστούν, θα αναλυθεί  διεξοδικά ο ρόλος του κάθε συστατικού ξεχωριστά και η αλληλοεπίδραση  που έχουν  στο τελικό προϊόν. 

Λίγα λόγια για τον Μιχάλη Ορεστίδη…
Ο Μιχάλης Ορεστίδης  είναι πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων – ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Σιτηρών Θεσσαλονίκης, διάρκειας 12 μηνών, για τις σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές των δημητριακών στην Ελλάδα.

Ξεκίνησε ως καθηγητής θεωρητικών μαθημάτων το 1988, στην πρώτη Σχολή Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής αλεύρου στην Ελλάδα (ΚΕΤΕΚ Γαλατσίου/ Ο.Α.Ε.Δ.), διδάσκοντας τα μαθήματα: Τεχνολογία Αρτοποίησης, Χημεία Τροφίμων, Ποιοτικός Έλεγχος Αλεύρου, Τεχνολογία Ζαχαροπλαστικής Αλεύρου.

Παράλληλα, από το 1988 έως το 2004, εργάστηκε στον όμιλο ELBISCO (Αρτοβιομηχανία ΕLITE, ΚΡΙΣ – ΚΡΙΣ, μπισκότα ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ZITOLUX), στην Έρευνα & Ανάπτυξη νέων προϊόντων.  Από το 2004 έως το 2013, εργάστηκε στον όμιλο CHIPITA, στην διεύθυνση Έρευνας & Ανάπτυξης νέων καινοτόμων προϊόντων. Από το 2013 έως και σήμερα, εργάζεται ως σύμβουλος Καινοτομίας & Ανάπτυξης σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κύπρος, Ρουμανία, Σερβία, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα).

Είναι εγγεγραμμένος στα Μητρώα Εκπαιδευτών Προσωπικού Επιχειρήσεων Τροφίμων ΕΦΕΤ και Εκπαιδευτών Προσωπικού Συναρμοδίων Φορέων και Επιθεωρητών ΕΦΕΤ. Μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης  των κλαδικών περιοδικών:  Α&Ζ (Αρτοποιία & Ζαχαροπλαστική), Z&G (Ζαχαροπλαστική & Gelateria), και συνεργάτης των περιοδικών (σε θέματα Τεχνολογίας Τροφίμων): «Γαστρονόμος», «Γλυκές Ιστορίες», «VITA» . Συμμετέχει σε πολλά σεμινάρια της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων και της Πανελλήνιας Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας. 
 

 

Τι θα μάθω;

Αναλύονται διεξοδικά  οι διαφοροποιημένες τεχνικές αρτοποίησης, σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους, δίνοντας έμφαση στην διαφοροποίηση  της κάθε τεχνικής που αφορά την παραγωγική διαδικασία.

Προσδιορίζονται οι τεχνικές πληροφορίες εφαρμογής των μεθόδων και εξηγείται αναλυτικά ο απαραίτητος μηχανολογικός εξοπλισμός.

Τέλος γίνεται συγκριτική αναφορά όλων των τεχνικών που αναλύθηκαν, με έμφαση στα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα εφαρμογής τους.  

Πρακτικές Εφαρμογές

Αναλυτικά στο σεμινάριο εκπαιδευόμαστε: 

  • Νέες και διαφοροποιημένες τεχνικές αρτοποίησης
  • Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα εφαρμογής τους
  • Στον ρόλο που παίζουν τα συστατικά για την παρασκευή του τσουρεκιού
  • Στην διαδικασία παραγωγής και στην ανάλυση των κρίσιμων σημείων
  • Στην αξιολόγηση των παραγόμενων προϊόντων μέσα από πειραματική αρτοποίηση
  • Στα συνήθη προβλήματα και αστοχίες που δημιουργούνται, αλλά και στην ανάλυση των αιτών και τους τρόπους επίλυσης τους.

Σημειώσεις

Συμπληρώστε τώρα την αίτηση για membership card, ενημερωθείτε για τους όρους χρήσης, για να μαζεύετε πόντους και να εξαργυρώνετε μεμονωμένα μαθήματα!
Η συμμετοχή σας οριστικοποιείται με την εξόφληση.
Σε περίπτωση ακύρωσης δεν πραγματοποιείται επιστροφή χρημάτων καθώς η θέση έχει δεσμευτεί.
Οι παροχές του προγράμματος έχουν ισχύ στο αρχικό αναγραφόμενο κόστος.
Η σχολή διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει ή να μεταθέσει ένα σεμινάριο σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός εκπαιδευόμενων ή ανωτέρας βίας (θέματα υγείας, καιρού, τεχνικά προβλήματα, επείγουσες συντηρήσεις). Ακόμα, έχει το δικαίωμα να αλλάξει εκπαιδευτή. Ο χρόνος κάθε μαθήματος ενδέχεται να αυξηθεί ή μειωθεί, ανάλογα με το επίπεδο των συμμετεχόντων.
Η σχολή  δεν υποχρεούται να αναπληρώσει μαθήματα τα οποία πραγματοποιήθηκαν αλλά δεν παρευρέθηκαν οι μαθητές.
 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ !
Λόγω των συνθηκών covid 19: 
ΜΕΤΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΥΣ

Παρακαλούμε τηρείστε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας: αποστάσεις, χρήση προσωπικής μάσκας και γαντιών, απολύμανση χεριών κατά την είσοδό σας.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΤΣΟΥΡΕΚΙ: ΒΑΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΗΣΗΣ | ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ WORKSHOP »!