ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ, ΣΒΙΓΓΟΙ, ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ & ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ
- Αφιέρωμα Οκτωβρίου
- Αρτοποιία
- Επίπεδο Basics
- Παραδοσιακά-Σιροπιαστά
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Μπουκίτσες γλυκιάς ζύμης που τις συναντάμε σε όλη τη Μεσόγειο!
Το σεμινάριο ασχολείται εκτενώς με τους λουκουμάδες, τους σβίγγους, αλλά και τις συναφείς τηγανίτες. Από την ζύμη και το κόψιμό τους, στις διαφορές ανάμεσα στις χώρες που παρασκευάζονται, στα topping που συναντάμε και τις τελικές γεύσεις που διαμορφώνονται μέσα από τις μικρές λεπτομέρειες.
Ετοιμάζουμε κλασσικούς λουκουμάδες, αλλά και 2 διαφορετικές επιλογές σε ζύμες με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα: τα αφράτα μπαλάκια ζύμης που οι Γάλλοι ψήνουν στο φούρνο και ονομάζουν choux, στην ελληνική τους εκδοχή τηγανίζονται, σιροπιάζονται και λέγονται σβίγγοι. Eπιπλέον στις παρασκευές του μαθήματος: οι Ελληνικές τηγανίτες, όσο και οι ανατολίτικες που πασπαλίζονται με ζάχαρη και κανέλλα!
Ελάχιστη Συμμετοχή 4 άτομα
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.