ΣΟΛΟΜΟΣ
- Αφιέρωμα Μαρτίου
- Θαλασσινά
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Τα λιπαρά ψάρια έχουν πλούσιες και έντονες γεύσεις. Ειδικά ο σολομός όμως αφήνει μία βελούδινη αίσθηση στον ουρανίσκο, κάνοντας τις γεύσεις του πιο εύκολες και οικείες στον ουρανίσκο. Μαγειρικά περιορίζεται πολύ από συνηθισμένες συνταγές και εκτελέσεις, την στιγμή που θα μπορούσε να χαρίσει μοναδικά πιάτα. Στο μάθημα προσεγγίζουμε διαφορετικές τεχνικές για την μαγειρική παρασκευή του και συνταιριάζουμε με υλικά που δίνουν αρμονία στις γεύσεις του.
Ετοιμάζουμε την απλή εκδοχή του σολομού σε τύπου μαρινέ στιγμής παρασκευή για να δούμε το ιδανικό του ψήσιμο. Επιπλέον, ανακαλύπτουμε ένα ιδιαίτερο πιάτο: σολομό σε κρούστα καρυδιού όπου η γεύση του καβουρντίσματος στους καρπούς και η αίσθηση ελαφριού καπνίσματος δένουν ιδανικά με την λιπαρότητα του ψαριού κάνοντας τον συνδυασμό μοναδικό. Τέλος, τυλίγουμε τις λιπαρές γεύσεις του σολομού σε σφολιάτα και δένουμε με τις γήινες ενός ντουξέλ μανιταριών, δημιουργώντας μία νέα πλέον γεύση!
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.