CULINARY EXCELLENCE: AROMATIZATION & ΚΡΥΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ: ΨΑΡΙ
- Αφιέρωμα Ιανουαρίου
- Special Edition
Οι φωτογραφίες του site είναι ενδεικτικές, ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Κρύος τρόπος να καπνίζουμε κρέατα, ψάρια, λαχανικά, γλυκά, ποτά έως και πρώτες ύλες μέσα σε ουσιαστικά 5 λεπτά. Το πιστόλι καπνού είναι το νέο gadget των Chef, μιας και αποτελεί έναν ευέλικτο και γρήγορο τρόπο να προσδώσουμε υψηλή αξία σε πρώτες ύλες. Η ιδιότητα του να δίνει μία ντελικάτη αίσθηση αρωματικού καπνού, αλλά και οι δυνατότητες σε παρουσίαση ενώπιον του πελάτη χαρίζουν στην επιχείρηση έναν ανώδυνο τρόπο δημιουργίας πιάτων υψηλής εστίασης. Χωρίς να απαιτείται εμβάπτιση των αρωματικών ξύλων σε υγρά για ώρες, ακριβά μηχανήματα και πολύωρες διαδικασίες, το κρύο κάπνισμα μεταφέρει τα αρώματα που δημιουργούνται από το πιστόλι στο ίδιο το φαγητό. Ωστόσο, αρκετά σημαντική είναι η γνώση του συνταιριάσματος των γεύσεων μεταξύ τους, μιας και ανάλογα με την παλέτα υλικών, ακολουθούνται διαφορετικοί χρόνοι καπνίσματος και αρωματολόγιο.
Στο σεμινάριο προσεγγίζουμε την φιλοσοφία του πιστολιού, την χρήση και τις μεθόδους καπνίσματος με διαφορετικά αρωματικά ξύλα σε κρέατα και σε ψάρια. Εφαρμόζουμε πρακτικά τις αρχές σε δύο διαφορετικά μενού με βάση το κρέας και με βάση το ψάρι.
2ο Σεμινάριο | Με βάση το ψάρι: Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα, ρόκα, βαλεριάνα, ραπανάκια, πατάτες και παντζάρι | Σολομός σε κρούστα ψωμιού με cranberries, αμύγδαλα, κουκουνάρι, αρωματικά | Τυριά καπνιστά με αρώματα δρυός (μανούρι, κατσικίσιο, brie)
Δείτε εδώ το 1ο σεμινάριο, με βάση το κρέας.
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.