ΧΑΛΟΥΜΙ
- Αφιέρωμα Νοεμβρίου
- Εθνική Κουζίνα
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Το Κυπριακό χαλούμι είναι μία σεβαστή νοστιμιά που μπορεί να στηρίξει τόσος συνταγές μαγειρικής όσο και ζαχαροπλαστικής. Φρέσκο ή ωρίμανσης καταλαμβάνει την δική του θέση, μάλιστα όσο παλαιώνεται αποκτά πιο μεστή, πλούσια και αλμυρή γεύση. Δεδομένης της υφής και της ευκολίας του να συνδυάζεται με άλλα υλικά το χαλούμι χαρίζει εξαιρετικό φινίρισμα στις γεύσεις. Είτε φρέσκο, σωτέ ή σχάρας, με την καψαλισμένη κρούστα και την έντονη γεύση του, στο σεμινάριο αυτό εξετάζουμε τις δυνατότητές του σε ένα ολοκληρωμένο μενού.
Ετοιμάζουμε τάρτα με χαλούμι, σπαράγγια και μπέικον για να δούμε πώς αντιδράει σε μία σύνθετη παρασκευή, το προσθέτουμε σε κλασσική σαλάτα με σύκα και τραγανό bacon, όπου οι φρουτώδεις γεύσεις συνταιριάζουν με τις ουμάμι και ετοιμάζουμε ένα εξαιρετικό κοτόπουλο με πάπρικα όπου το χαλούμι θα δώσει όλη την γεύση στο κρέας.
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.