CORDON BLEU
- Αφιέρωμα Νοεμβρίου
- Κρέας
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Ο γαλλικός όρος cordon bleu μεταφράζεται ως "μπλε κορδέλα". Σύμφωνα με το Larousse Gastronomique cordon bleu "ήταν αρχικά μια φαρδιά κορδέλα που φορούσαν τα μέλη της υψηλότερης τάξης ιπποτών, οι L'Ordre des chevaliers du Saint-Esprit. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε κατ 'επέκταση σε πιάτα που παρασκευάζονται με πολύ υψηλά πρότυπα και σε εξαιρετικές μαγειρικές τεχνικές.
Τα φιλέτα cordon bleu γράφουν περίπου 1 αιώνα ιστορία με πρώτη καταγωγή την Ελβετία και μετέπειτα καταγραφή τη Νέα Υόρκη. Αν και η πρώτη συνταγή ήταν αρκετά απλή και περιελάμβανε χοιρομέρι και τυρί, στο σεμινάριο αυτό εξετάζουμε και τα 3 διαφορετικά είδη κρεάτων που χρησιμοποιούνται στην γνωστή παρασκευή των cordon bleu: cordon bleu κοτόπουλο (με πατάτες, τυρί και χοιρομέρι), cordon bleu χοιρινού (με σπανάκι), cordon bleu μόσχου (με blue cheese και κουκουνάρι).
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.