SOUFFLES – Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ
- Αφιέρωμα Οκτωβρίου
- Τεχνικές
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Μία τεχνική πολύ παρεξηγημένη και κακοεκτελεσμένη. Για πολλούς το σουφλέ παραπέμπει στην σοκολάτα, ενώ για άλλους σουφλέ είναι οτιδήποτε με τυρί και αυγό γκρατιναρισμένο στο φούρνο. Οι Γάλλοι όμως, εξ’ ού και η λέξη, θεωρούν το soufflé μία τεχνική η οποία απαιτεί βάση για την γεύση, φούσκωμα για την υφή και συγκεκριμένο σκεύος για το ψήσιμο. Τα υπόλοιπα υλικά είναι όσα προσδίδουν την φινέτσα.
Στο μάθημα αυτό εκπαιδευόμαστε στην παραδοσιακή Γαλλική τεχνική και όλα όσα απαιτεί αλλά και για τις γεύσεις που μπορεί να μας δώσει. Εφαρμόζουμε την τεχνική σε κλασσικό σουφλέ τυριών, σουφλέ μανιταριών και γλυκό σουφλέ πορτοκάλι.
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.