ΜΗΛΟΠΙΤΑ
- Αφιέρωμα Φεβρουαρίου
- Τάρτες-Ζύμες-Μπισκότα
Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Αν και η μηλόπιτα έχει συνδεθεί με την Αμερικάνικη κουλτούρα, ωστόσο είναι ένα εντελώς αποικιοκρατικό γλύκισμα το οποίο προήλθε από Άγγλους και Ολλανδούς κατά τον 17ο αιώνα. Στην ουσία είναι μία πρωινή και συνοδευτική τάρτα η οποία έχει δεχθεί αμέτρητες παραλλαγές.
Στο μάθημα στεκόμαστε στις δύο βασικές τεχνικές όπως αυτές διδάσκονται στα περισσότερα σχολεία ζαχαροπλαστικής. Κλασσική γαλλική μηλόπιτα διακοσμημένη με μήλα σε ροδέλες και μικρό μπουκετάκι τριαντάφυλλο στη μέση, συνοδεία σως Ανκλαιζ. Η δεύτερη εκδοχή αφορά στην tart tatin ή αναποδογυρισμένη μηλόπιτα την οποία συνοδεύουμε με παγωτό, όπως είθισται στην Ελλάδα.
Εκπαιδευτής Chef: Γιάννης Ζωγράφος Πόντοι ΜΜ :20
*Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν
Πείτε μας το στόχο σας
ή καλέστε μας στο 2109882378 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@mathimatamageirikis.gr για να γνωριστούμε.