Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Διαγωνιστικό πιάτο με βασικά επίλεκτα υλικά της Ελληνικής Μεσογείου, όπως το Ελληνικό γιαούρτι, το μέλι, την κερύθρα, τις βιολέτες και τις φράουλες. Το εστιατορικό επιδόρπιο του Γιάννη Ζωγράφου που παρουσιάστηκε σε διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής αποτελεί μία έμπνευση από Ελλάδα.
Το γιαούρτι επιτηδεύεται σε σχήμα βότσαλου και επικαλύπτεται με λευκή σοκολάτα και βούτυρο κακάο και ζωντανεύει μέσα από τις φινετσάτες γεύσεις από νέκταρ μελιού και βρώσιμης κερύθρας, το αρωματικό ζελέ φράουλας και φασκόμηλου, χαρίζει αρώματα φρεσκάδας και συμπληρώνει το πιάτο.
Η τεχνική εκτέλεση και το εξαιρετικό plating του πιάτου, απέδειξαν την ανωτερότητα αυτού του επιδορπίου. Για την σύνθεση αυτού του μοναδικού επιδορπίου απαιτούνται 7 διαφορετικές τεχνικές! Πιο αναλυτικά στο σεμινάριο παρουσιάζονται τα εξής:
- Δέσιμο κρέμας γιαουρτιού με βούτυρο κακάο και επικάλυψη
- Crumble φυστίκι με μαστίχα
- Κατάλληλη θερμοκρασία για να βουτηχθούν τα βότσαλα στο βούτυρο κακάο
- Σύνθεση και σύσταση βότσαλου
- Θερμοκρασίες για το νέκταρ μελλιού με στόχο την πλήρη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών
- Θερμοκρασίες για ζελέ φράουλας και φασκόμηλου με στόχο την πλήρη διατήρηση των βιταμινών, αρωμάτων και σύστασης
- Καραμέλα διακόσμησης
Το σεμινάριο είναι demonstration.Ελάχιστη Συμμετοχή 4 άτομα
Δεν εξαργυρώνεται με πόντους.