Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

FISH CULINARY TECHNIQUES

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
26/10/2020 17:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
100€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Γεωργαλά Μαρία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
65
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Οκτωβρίου
  • Ψάρι
  • Gourmet
  • Επίπεδο Advanced
  • Τεχνικές
FISH CULINARY TECHNIQUES

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Μasterclass το οποίο επικεντρώνεται στην καθολική γνώση των τεχνικών διαδικασιών μαγειρικής επεξεργασίας ψαριών.

Στο εξειδικευμένο σεμινάριο εκπαιδευόμαστε στο φιλετάρισμα μέσα από διαφορετικές τεχνικές σε διαφορετικά ψάρια, αλλά και την εξαιρετική τεχνική τους εκτέλεση.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει ένα πρώτο μέρος παρουσίασης των σύγχρονων τάσεων με παραδείγματα στις μαγειρικές τεχνικές ψαριών ανά τον κόσμο. Το δεύτερο μέρος αφορά την παρουσίαση μεθόδων φιλεταρίσματος και την εξάσκηση σε ψάρια διαφορετικού μεγέθους και είδους. Ενώ το τρίτο μέρος παρουσιάζει επιτηδευμένα  μαγειρικές τεχνικές που θα χρησιμοποιήσουμε από τα μέρη των ψαριών που φιλεταρίστηκαν.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  • Φιλετάρισμα λιθρίνι, πέρκα, μπαρμπούνι (φιλετάρισμα πεταλούδα), πέστροφα, λαυράκι
  • Διαχωρισμός άνω και κάτω φιλέτου τόνος

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ

  • Puffed fish skin: Χρησιμοποιούμε το δέρμα του ψαριού για να δημιουργήσουμε αφράτα τσιπς
  • Sashimi λιθρινιού στον ατμό με ωμά αμύγδαλα και λάδι σύκου
  • Tαρτάρ τόνου με πίκλα κρεμμυδιού, μυρωδικά, αντίβ και αφυδατωμένο κρόκο αυγού
  • Πέρκα ποσέ με μαγιονέζα αγκινάρας  Ιερουσαλήμ, σκόρδο κονφίτ και λαχανικά ατμού
  • Μπαρμπούνι πεταλούδα σωτέ με καλαμπόκι και βούτυρο φυκιών
  • Λουκάνικο με πέστροφα και λαυράκι, τεχνική ψήσιμο σε γκριλ

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικά concept σε κάθε μονάδα εστίασης!

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 5 ωρών και συμπεριλαμβάνει διαφορετικές πρακτικές εφαρμογές.
Στο τέλος χορηγείται Βεβαίωση Εκπαίδευσης και θεωρητικές και πρακτικές σημειώσεις μαθήματος βασισμένες  στην οργάνωση και σύνθεση των πιάτων.

*Το σεμινάριο είναι demonstration. Απευθύνεται σε επαγγελματίες της μαγειρικής τέχνης που επιθυμούν να βελτιστοποιήσουν τις μεθόδους παρουσίασης των πιάτων τους.

Ελάχιστη Συμμετοχή 4 άτομα
*Δεν εξαργυρώνεται με πόντους

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «FISH CULINARY TECHNIQUES»!