Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Ένα masterclass το οποίο εξετάζει την τέχνη του στησίματος πιάτων με βάση τις σύγχρονες τάσεις.
Αν και η γαστρονομία τείνει να απλοποιείται όλο και πιο πολύ, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεις ένα πιάτο αποτελεί μέρος της γαστρονομικής εμπειρίας! Ανάλογα το είδος της εστίασης και το επίπεδο της γαστρονομίας που προσφέρεται, μπορούμε να σχεδιάσουμε την παρουσίαση του.
Στο εξειδικευμένο σεμινάριο εξετάζουμε πως από η ιδέα για το στήσιμο ενός πιάτου αποτυπώνεται στο χαρτί και ενσαρκώνεται στο πιάτο! Στο μικροσκόπιο μας η οργάνωση, τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε, τα σκεύη που θα χρειαστούμε για να μας εξυπηρετήσουν, τα βοηθητικά βρώσιμα υλικά και οι βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν το plating.
Το σεμινάριο περιλαμβάνει ένα πρώτο μέρος παρουσίασης των σύγχρονων τάσεων με παραδείγματα, την ανάλυση των βασικών παραγόντων που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για το plating, ενδεικτικούς τρόπους στησίματος, την παρουσίαση όλων των εργαλείων, αλλά και πιάτων που θα αποτελέσουν βασικό μέρος της σύνθεσης του φαγητού.
Στο δεύτερο μέρος, μέσα από ένα bar υλικών και με παρουσίαση των βασικών concepts που ετοιμάσαμε, ξεδιπλώνουμε την τέχνη του plating παρουσιάζοντας πιάτα και υφές για τα βασικά υλικά της κουζίνας με τις γαρνιτούρες τους:
Κρέας φιλέτο με δέρμα (κοτόπουλο)
Κρέας φιλέτο (μοσχάρι)
Κρέας με οστό (καρέ αρνιού)
Ψάρι φιλέτο (λαυράκι)
Ζυμαρικά
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικά concept για πιάτα σε κάθε μονάδα εστίασης!
Το σεμινάριο έχει διάρκεια 5 ωρών και συμπεριλαμβάνει διαφορετικές πρακτικές εφαρμογές. Το μάθημα δεν περιλαμβάνει μαγειρική (τα υλικά θα είναι ήδη μαγειρεμένα), επικεντρώνεται plating και την οργάνωσή του.
Στο τέλος χορηγείται Βεβαίωση Εκπαίδευσης και θεωρητικές και πρακτικές σημειώσεις μαθήματος βασισμένες στην οργάνωση και σύνθεση πιάτων.
*Το σεμινάριο είναι demonstration. Απευθύνεται σε επαγγελματίες της μαγειρικής τέχνης που επιθυμούν να βελτιστοποιήσουν τις μεθόδους παρουσίασης των πιάτων τους.
Ελάχιστη Συμμετοχή 4 άτομα
*Δεν εξαργυρώνεται με πόντους