Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Αν και την διεκδικούν τα εύσημα τρεις χώρες, ωστόσο η quiche είναι μία γαστρονομική επινόηση της μεσαιωνικής Γερμανίας που γεννήθηκε στο Βασίλειο του Lothringen (αργότερα Λοραίνη), την οποία οικειοποιήθηκαν η Γάλλοι και λάτρεψαν οι Βρετανοί. Αυτό το ιδιότυπο κέικ τραγανής ζύμης που γεμίζεται με αρωματική κρέμα και κομμάτια τυριού, κρέατος, θαλασσινών ή λαχανικών.
Η πιο γνωστή παραλλαγή είναι quiche Lorraine, η οποία περιλαμβάνει λαχανικά ή μπέικον και συνήθως τυρί. Το quiche μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο.
Για τις ανάγκες του μαθήματος ετοιμάζουμε 4 πρακτικές εφαρμογές που θα μας εκπαιδεύσουν τόσο στις τεχνικές μίας εύγευστης κις, όσο και στις μοναδικές γεμίσεις τους: κις λορέν με 3 είδη τυριών και καπνιστής γαλοπούλας, κις με κοτόπουλο και πράσο, κις με σπανάκι και κις με κιμά.