Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

SOUS VIDE

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
17/02/2020 16:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
100€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εξειδικευμένα Μαθήματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

CHEFISTRY
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
65
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Ιανουαρίου
  • Εξειδικευμένα
  • Επίπεδο Mastering
SOUS VIDE

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Εξειδικευμένο, επιστημονικό Masterclass της Chefistry που επικεντρώνεται στα πλεονεκτήματα της τεχνικής Sous Vide. Η χρήση του Roner και του Vacuum συστήθηκε στη γαστρονομία ήδη από τη δεκαετία του 70. Σήμερα, το “Sous Vide” δεν είναι μόνο η τεχνική της “υπό κενό” μαγειρικής, αλλά πλέον όποιος γνωρίζει, τη διαχειρίζεται ως μία τεχνική μαγειρικής ακριβείας (Precision Cooking).

Το Masterclass: The Art & Science of Sous Vide Cooking, έχει στόχο να κατανοήσετε όλα όσα θέλετε για τη μέθοδο Sous vide, επιστημονικά και μαγειρικά. Θα κατανοήσετε πόσο χρήσιμη είναι τεχνική στην κουζίνα, ώστε να εξασφαλίσετε επαναληψιμότητα-συνέπεια-διαχείριση παραγωγής, αλλά και να μειώσετε τις δαπάνες.

Ειδικότερα, στο Masterclass θα αναλυθούν:

  • Αυξημένη συντηρησιμότητα κατά την αποθήκευση  τροφίμων “υπό κενό¨.
  • Εξοικονόμηση χώρου και βέλτιστη μεριδοποίηση.
  • Μαρινάρισμα του τροφίμου ανάλογα τη μαρινάδα (όξινη, αλκαλική, αλατότητα).
  • Η ορθή χρήση Sous Vide με ειδικό θερμόμετρο
  • Ακριβείς συνθήκες (Πίεση, Χρόνος και Θερμοκρασία) ανά τρόφιμο για το μέγιστο τρυφερό, θρεπτικό και γευστικό αποτέλεσμα
  • Κατανόηση των  αντιδράσεων  Maillard, για τη δημιουργία γεύσης και υφής.
  • Ενημέρωση σε HACCP στην ασφάλεια και υγιεινή στην κουζίνα

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 5 ωρών. Στο τέλος χορηγείται βεβαίωση εκπαίδευσης και σημειώσεις μαθήματος βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα, πίνακας με προτεινόμενες συνθήκες μαγειρέματος ανά υπόστρωμα τροφίμου και ηλεκτρονικό βιβλίο με 10 συνταγές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να κατανοήσουν πλήρως την τεχνική χρήσης του sous vide με σαφείς απαντήσεις και οδηγίες: Chefs, μάγειρες, ιδιοκτήτες μονάδων εστίασης, στελέχη τουρισμού, φοιτητές μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής τέχνης.

Ελάχιστη Συμμετοχή 6 άτομα

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο δεν πραγματοποιείται εξαργύρωση  πόντων.

 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «SOUS VIDE»!