Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
3 ονομασίες που παραπέμπουν στο ίδιο μαγειρικό αντικείμενο, ωστόσο όμως έχουν διαφορετική σημασία.
Κριθαράκι είναι το ζυμαρικό, μανέστρα είναι η συνταγή και γιουβέτσι είναι το σκεύος. Χρησιμοποιούμε τους 3 διαφορετικούς όρους για να αποδώσουμε την σημασία και τον ρόλο καθεμίας στην κουζίνα. Εκπαιδευόμαστε στο κατάλληλο χύλωμα και στον προσδιορισμό της γεύσης κατά την μαγειρική διαδικασία.
Ετοιμάζουμε κριθαράκι σαλάτα σε έναν έξοχο συνδυασμό με αγκινάρες, κολοκύθι και μελιτζάνες για να δοκιμάσουμε την χρήση του υλικού σε εφαρμογές πέραν της κλασσικής μανέστρας, αλλά παράλληλα εξετάζουμε τι σημαίνει μαγειρικά ο όρος μανέστρα τον οποίο αποδίδουμε γευστικά σε μία μοναδική συνταγή με γαρίδες και σύβραση τομάτας. Τέλος, σε γιουβέτσι ετοιμάζουμε την κλασσική μανέστρα με μοσχαράκι, κριθαράκι και τριμμένη μυζήθρα.