Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Πώς γίνεται ένα κομμάτι κρέατος να μαριναριστεί, ψηθεί ή μαγειρευτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μαλακώσουν οι ίνες του και να βγάλει όλους τους χυμούς του στο φαγητό? Εκπαιδευόμαστε σε μυστικά ανάλογα με το είδος κρέατος που επιλέγουμε.
Για την πρακτική εφαρμογή του μαθήματος ετοιμάζουμε 3 είδη μπριζόλας και αντιμετωπίζουμε τον διαφορετικό τρόπο ψησίματος, αλλά και τις γευστικές τους ιδιαιτερότητες: μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα εσπρέσο, χοιρινές λαιμού μαριναρισμένες σε άλμη φέτας και αρνιού με σάλτσα μέντας και γιαούρτι. Μαθαίνουμε επιπλέον τους βαθμούς ψησίματος και εξετάζουμε τις σάλτσες που χαρίζουν τις γεύσεις τους σε κάθε μπριζόλα. Συνοδεύουμε με τομάτινια γλασε, πουρέ φινοκιο με κάρδαμο και γλυκάνισο και ελιόψωμο