Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

XMAS OPERA

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
27/11/2019 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
από 60€ ΜΟΝΟ 29,90€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Ζωγράφος Γιάννης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Νοεμβρίου
  • Επίπεδο Advanced
  • Special Edition
XMAS OPERA

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Κλασσικό γλυκό της Γαλλικής πατισερί το οποίο αποδίδεται με Χριστουγεννιάτικο αέρα! Η δημιουργία του γλυκού επινοήθηκε το 1955, όταν ο Γάλλος ζαχαροπλάστης Cyriaque Gavillon, ο οποίος εργάζονταν στο διάσημο delicatessen  Dalloyau στο Παρίσι ήταν ο βασικός προμηθευτής των Βερσαλλιών. Στόχος του ήταν η δημιουργία ενός γλυκού το οποίο με μία και μόνο δαγκωνιά μπορούσε να προσφέρει την μεγαλειότητα των γεύσεων του μονομιάς.  3 στρώσεις σπογγώδους κέικ σιροπιασμένου για να αποκτήσει γεύση και υγρασία και γεμισμένο με γεύσεις καφέ επικαλυμμένο με γλάσο, όπως προτιμούσαν στο παλάτι και που θύμιζε κάτι από την Γαλλική Όπερα. 

Η τεχνική του παρασκευή διαφοροποιείται ελαφρώς για να γίνει πιο εορταστική, ακολουθεί τις διαδικασίες για μπισκουί αμυγδάλου (μπισκουί τζοκοντ) με γλυκά, ζεστά μπαχαρικά Χριστουγέννων, το οποίο εμβαπτίζεται σε σιρόπι καφέ, ενώ επιστρώνεται με γκαναζ και καφέ (ή Grand Marnier) και Γαλλικής βουτυρόκρεμα και επικαλύπτεται με σοκολατένιο γλάσο αρωματισμένο ελαφριά με κανέλα. 

 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «XMAS OPERA»!