Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Με βαθιές επιρροές από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, οι γεύσεις που δημιουργήθηκαν και διαπλάστηκαν κατά την περίοδο αυτή άφησαν ιστορία στην παγκόσμια γαστρονομική κληρονομιά.
Από αυτές επιλέγουμε τις πιο δημοφιλείς γεύσεις όπως συναντώνται σήμερα και ετοιμάζουμε ατσέμ πιλάφι (acem Pilavi), όπου το ρύζι πρέπει να παραμείνει σπυρωτό, αλλά η παρασκευή να είναι χυλωμένη και γεμάτη γεύση από τον ζωμό στο οποίο μαγειρεύτηκε. Ετοιμάζουμε επιπλέον τις «νοστιμιές του σουλτάνου», όπως αποκαλείται διαφορετικά το Hunkar Begendi, ένα μοναδικό πιάτο με βάση την μελιτζάνα και το μοσχάρι.
Τέλος, το μάθημα ολοκληρώνεται από τις γλυκά γαλακτερές γεύσεις του ρυζόγαλου με βουβαλίσιο γάλα, κρόκο κοζάνης και μαστίχα.
Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ»!