Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Ένα άκρως αποκαλυπτικό σεμινάριο για την βάση της pizza! Ανακαλύπτουμε και εντρυφούμε στα είδη pizzas, στα ζυμάρια τους, τα υλικά, τον διαφορετικό τρόπο ωρίμανσης και ψησίματος.
Pizza Napolitana: οι ευαγγελιστές της pizza δοξάζουν την παρασκευή των Ναπολιτάνων η οποία φαίνεται να επικεντρώνεται περισσότερο στο ζυμάρι και λιγότερο στα υλικά. Η ζύμη και ο τρόπος παρασκευής της θέλουν αφράτο γέμισμα και τραγανή κρούστα στο στεφάνι. Για να το πετύχουν χρησιμοποιούν συγκεκριμένη αναλογία στα υλικά της ζύμης. Αντιπροσωπευτική είναι η Pizza Marinara με τομάτες, σκόρδο, ρίγανη και ελαιόλαδο.
Pizza Romana: Το εντελώς αντίθετο από την pizza Napolitana. Τραγανό ζυμάρι και πλούσια στα υλικά της, ωριμάζει σε διαφορετικούς χρόνους το ζυμάρι και ψήνεται παρατεταμένα μέχρι να αποκτήσει την τραγανή υφή της. Αντιπροσωπευτική pizza η Capricciosa με χοιρομέρι, μανιτάρια, ελιές, αγκινάρες, τομάτες και αυγό.
Pizza Siciliana: Σπογγώδης, πιο ψωμένια, Αμερικάνικης φιλοσοφίας, εμποτισμένη από την σάλτσα τομάτας, ψήνεται σε πιο χαμηλή θερμοκρασία σε σύγκριση με τις υπόλοιπες. Αντιπροσωπευτική είναι η Pizza Siciliana με τομάτες, mozzarella, scamorza, σαλάμι και μελιτζάνα.
Pizza Bianca: Η pizza χωρίς σάλτσα μπορεί να φαίνεται περίεργη, αλλά υπήρξε ένα από τα αγαπημένα των Ιταλών από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Αντιπροσωπευτική είναι η Schiacciata toscana all’olio.
Το σεμινάριο κάνει χρήση φούρνου pizza.