Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

EMULSIFLAVOR

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
25/11/2019 16:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
100€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εξειδικευμένα Μαθήματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Chefistry
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
65
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Νοεμβρίου
  • Very Popular
  • Επίπεδο Mastering
EMULSIFLAVOR

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Εξειδικευμένο, επιστημονικό masterclass που αξιοποιεί επιστημονικά δεδομένα για την ορθή παρασκευή γαλακτωμάτων διαφορετικής υφής (στερεά, υγρά & αέρια) και εξαιρετικής γεύσης στην υψηλή μαγειρική. Πώς η χρήση φυσικών γαλακτοματοποιητών και οι θερμοκρασίες ενεργοποίησης γίνονται ο ιδανικός σύμμαχος στις μαγειρικές διαδικασίες για να αναδείξετε καινοτόμα πιάτα.  
 
Γαλάκτωμα δεν είναι μόνο η Μαγιονέζα και η Ολλανδέζα. Πλέον με την κατάλληλη εκπαίδευση (ορθή χρήση γαλακτωματοποιητών, ομογενοποιητών ή πηκτωματοποιητών), ο σύγχρονος μάγειρας μπορεί να δημιουργήσει στερεό, υγρό και αέριο γαλάκτωμα με αρωματικές εντάσεις και γευστικές εκπλήξεις.
 
Στο Masterclass Emulsi-Flavor, θα εκπαιδευτείτε στην τεχνική της γαλακτοματοποίησης-ομογενοποίησης. Θα μάθετε τις θερμοκρασίες ενεργοποίησης γαλακτωματοποιητών και την ανθεκτικότητα τους σε pH, για να αναδείξετε καινοτόμα πιάτα και μοναδικές σάλτσες που απογειώνουν το γευστικό αποτέλεσμα.
 
Ιδιαίτερα, το Masterclass εστιάζει:
Στην ορθή χρήση Siphon
Στην εφαρμογή φυσικών γαλακτοματοποιητών (αγαρ-αγαρ, ξανθάνη, κόμμεα κ.λπ) και ομογενοποιητών, δηλαδή ο μάγειρας θα μπορεί να παρασκευάζει μία σάλτσα που δεν κόβει ποτέ
Στην εκπαίδευση στην παρασκευή αφρών και σπόγγων, για να δημιουργούμε εντυπωσιακά πιάτα χρησιμοποιώντας διαφορετικές υφές 
Στην ορθή εκμάθηση παρασκευής γαλακτώματος (emulsions)
Στην Οικονομία στη κουζίνα, καθώς ποτέ δεν πετάμε μια μαγιονέζα που κόβει, καθώς και όλους τους τρόπους επαναφοράς.
Στην παρασκευή σταθερών γαλακτωμάτων στην υφή και την επιθυμητή θερμοκρασία.
 
Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικές γεύσεις βασισμένες σε γαλακτώματα, οι οποίες παρέχουν σταθερότητα, ανώτερη γεύση, διάρκεια και οικονομία στην κουζίνα. 
 
Το σεμινάριο έχει διάρκεια 5 ωρών και συμπεριλαμβάνει 4 πρακτικές εφαρμογές με συνταγές και παρουσίαση γαλακτωμάτων
 
Στο τέλος χορηγείται βεβαίωση εκπαίδευσης και σημειώσεις μαθήματος με  συνταγές γαλακτωμάτων, θερμοκρασίες ενεργοποίησης και ορθές εφαρμογές γαλακτοματοποιητών στην κουζίνα  βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα.  
 
Ελάχιστη Συμμετοχή 6 άτομα 
 
Στο συγκεκριμένο σεμινάριο δεν πραγματοποιείται εξαργύρωση  πόντων.
 
Λίγα λόγια για τους CHEFISTRY
 
Οι αληθινές συνεργασίες μεταξύ Μάγειρων και Επιστημόνων ξεκίνησαν μόλις στις αρχές της περασμένης δεκαετίας και παρουσίασαν καινούργιους τρόπους για τη μεταμόρφωση ενός πιάτου, ακόμη και σε παραδοσιακά πλαίσια. Σε ευθυγράμμιση με αυτό, η CHEFistry βασίζεται στη συνεργασία δύο Σεφ, δύο Χημικών και ενός Τεχνολόγου Τροφίμων, αποτελώντας έτσι μια εξαιρετικά συμπληρωματική ομάδα.
Δρ. Χαράλαμπος Φωτάκης – Χημικός / Ερευνητής
Παράσχος Χριστοδούλου – PhD Χημικός / Ερευνητής
Σεφ Αριστείδης Γεωργαλής - B.Sc Τεχνολόγος Τροφίμων
Σεφ Παναγιώτης Γεωργαλής
Η καινοτόμος προσέγγιση τους αναδεικνύεται μέσα από την πρωτοπόρα ‘’καινοτόμο’’ κουζίνα που εστιάζει στη διάδοση των επιστημονικών γνώσεων σχετικά με τις μαγειρικές τεχνικές και τις γαστρονομικές αξιώσεις.

 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «EMULSIFLAVOR»!