Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Το λουκούμι είναι παραδοσιακό γλύκισμα της Τουρκικής κουζίνας, όπου παρασκευάζεται από τον 15ο αιώνα και το αρχικό του όνομα ήταν rahat hulkum. Σερβίρεται σε μικρά κυβικού σχήματος κομμάτια, με αμύγδαλο και άχνη ζάχαρη. Στην Ελλάδα εισήχθη τον 19ο αιώνα και θεωρείται πλέον παραδοσιακό γλύκισμα στην Σύρο και το απόλυτο συνοδευτικού του Ελληνικού καφέ.
Σε αυτό το μάθημα θα εκπαιδευτούμε στην κλασσική συνταγή με μαστίχα, αλλά με την βοήθεια του σεφ μας θα απολαύσουμε λουκούμια αρωματισμένα με τριαντάφυλλο, πορτοκάλι και λεμόνι.
Κάτι που δεν ξέρατε είναι ότι στην Βρετανία αυξήθηκε η ζήτηση του λουκουμιού μετά την προβολή της ταινίας «Τα χρονικά της Νάρνια»!