Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Ποιες είναι οι mother sauces στην μαγειρική και γιατί ονομάστηκαν έτσι? Στις αρχές του 20ο αιώνα ο chef Auguste Escoffier όρισε τις 5 βασικές σάλτσες μαγειρικής. Μπεσαμέλ, Ολλαντέζ, Βελουτέ, Τοματέ και Εσπανιόλ και παράλληλα ανέλυσε τα παράγωγα τους. Η αρχή αυτή αποτέλεσε την απαρχή της επαγγελματικής μαγειρικής και τις βάσεις πάνω στις οποίες στηρίζονται οι Chef σήμερα για να μαγειρέψουν.
Ο σεφ είναι ο ποιο κατάλληλος να αναλύσει όλες τις λεπτομέρειες και να απαντήσει σε ερωτήματα, όπως πως θα πετύχουμε μια τέλεια υφή, πως θα δέσει σωστά η σάλτσα και συνδυασμούς δημιουργικούς που μπορούμε να κάνουμε. Η σάλτσες για την δοκιμή θα συνοδεύονται από μπουκιές κοτόπουλο. Ένα τεχνικό μάθημα όπου κάθε λάτρεις της μαγειρικής πρέπει να παρακολουθήσει.