Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Περιγραφή
Kazandibi είναι τούρκικο επιδόρπιο, όπου ουσιαστικά σημαίνει το «ξύσιμο του καζανιού». Γίνεται αποκλειστικά με βουβαλίσιο γάλα, πλούσιο σε γεύση. Δεν υπάρχει μυστική συνταγή αλλά αυτό που μεταφέρουν από γενιά σε γενιά είναι η σωστή τεχνική για το καραμέλωμα, να μην πικρίσει αλλά να μας δώσει έντονη την γεύση της καμένης κρέμας.
Tavuk göğsü , το αρχοντικό γλυκό της Ανατολής. Tavuk σημαίνει κότα, και πράγματι η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται με βρασμένο στήθος κοτόπουλου. Ένα πολύ γευστικό επιδόρπιο. Τυχαία νομίζετε ήταν το αγαπημένο γλύκισμα των Σουλτάνων του Τοπ Καπί;
Keşkül, μια ακόμα πολύ αρωματική κρέμα με πικραμύγδαλο και ροδόνερο. Οι πολίτισσες σπάνια αγόραζαν γλυκά, τα έφτιαχναν μόνες τους. Το κεσκούλ αποτελούσε ένα από αυτά τα γρήγορα, αλλά συγχρόνως δροσερά επιδόρπια.