Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

KAZANDIBI | TAVUK GOGSU | KESKUL

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
18/04/2019 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
31,90€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Ζωγράφος Γιάννης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Απριλίου
  • Επίπεδο Basics
  • Παραδοσιακά-Σιροπιαστά
KAZANDIBI | TAVUK GOGSU | KESKUL

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Kazandibi είναι τούρκικο επιδόρπιο, όπου ουσιαστικά σημαίνει το «ξύσιμο του καζανιού». Γίνεται αποκλειστικά με βουβαλίσιο γάλα, πλούσιο σε γεύση. Δεν υπάρχει μυστική συνταγή αλλά αυτό που μεταφέρουν από γενιά σε γενιά είναι η σωστή τεχνική για το καραμέλωμα, να μην πικρίσει αλλά να μας δώσει έντονη την γεύση της καμένης κρέμας. 
 
Tavuk göğsü , το αρχοντικό γλυκό της Ανατολής. Tavuk σημαίνει κότα, και πράγματι η συγκεκριμένη συνταγή γίνεται με βρασμένο στήθος κοτόπουλου. Ένα πολύ γευστικό επιδόρπιο. Τυχαία νομίζετε ήταν το αγαπημένο γλύκισμα των Σουλτάνων του Τοπ Καπί; 
 
Keşkül, μια ακόμα πολύ αρωματική κρέμα με πικραμύγδαλο και ροδόνερο. Οι πολίτισσες σπάνια αγόραζαν γλυκά, τα έφτιαχναν μόνες τους. Το κεσκούλ αποτελούσε ένα από αυτά τα γρήγορα, αλλά συγχρόνως δροσερά επιδόρπια. 

 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «KAZANDIBI | TAVUK GOGSU | KESKUL»!