Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

ADVANCED CUISINE ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ SOUS VIDE Ι

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
18/03/2019 10:00   -   15:00
ΚΟΣΤΟΣ
79,90€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εξειδικευμένα Μαθήματα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Γεωργαλά Μαρία
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
65
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Μαρτίου
  • Επίπεδο Mastering
  • new
ADVANCED CUISINE ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ SOUS VIDE Ι

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Διήμερο σεμινάριο σε τεχνικές μοριακές γαστρονομίας και μαγειρική σε κενό αέρος. Ανακαλύπτουμε πως η συσκευή μαγειρέματος ακριβείας με την τεχνολογία sous vide και με ελεγχόμενο σύστημα θερμοκρασίας μπορεί να δώσει αμέτρητες εφαρμογές στην επαγγελματική κουζίνα. 
 
Το σεμινάριο της πρώτης ημέρας αναλύει σε βάθος την γνώση που απαιτείται, προκειμένου να μαγειρέψουμε με sous vide, αλλά και με την χρήση  μοριακών συστατικών για δημιουργικά πιάτα. Το μαγείρεμα με sous vide προσφέρει το ιδανικά ομοιόμορφο μαγείρεμα, διατηρώντας σταθερή θερμοκρασία και επιφέροντας την τέλεια ολοκλήρωση του φαγητού, καθιστώντας αδύνατο το ανθρώπινο λάθος και οδηγώντας σε πιο χυμώδη και γευστικά φαγητά. Η βασική του χρήση δημιουργήθηκε για την σωστή διαχείριση των πρώτων υλών και για να μπορέσουμε να κάνουμε οικονομία στην κουζίνα, χρησιμοποιώντας οικονομικές ύλες. Επιπλέον, η τεχνική του sous vide, όχι μόνο προσφέρει ασφάλεια κατά το μαγείρεμα, αλλά και πολλές μαγειρικές προκλήσεις, τις οποίες θα εξερευνήσουμε στο σεμινάριο αυτό.
 
Το σεμινάριο αναλύει διεξοδικά τις παρακάτω τεχνικές:
Α’ Μέρος: Γνωριμία με την τεχνική vacuum και sous vide | Χρήσεις sous vide, πλεονεκτήματα και σημασία στην κουζίνα | Οικονομία στην κουζίνα & ιδανική διαχείριση οικονομικών κομματιών κρέατος | Εργαλεία Sous Vide (roner, vacuum sealer με επίδειξη) | Μαγειρική σε κενό αέρος (εργαστήριο) 
Β’ Μέρος: Γνωριμία με την μοριακή γαστρονομία  και βασικές τεχνικές | Σφαιροποίηση (εργαστήριο) | Espumas (αφρός λεμόνι με λεκιθίνη, αφρός λουΐζα με σιφόν).
 
To σεμινάριο απευθύνεται σε: Chef, μάγειρες, σπουδαστές μαγειρικής, ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων εστίασης.
 
​*  Ελάχιστη Συμμετοχή 7 άτομα

Δείτε εδώ το 2ο Σεμινάριο


 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ADVANCED CUISINE ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ SOUS VIDE Ι»!