Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

CORDON BLEU

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
14/02/2019 18:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
από 54€ ΜΟΝΟ 26,90€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Καρακατσάνης Προκόπης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
35
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Φεβρουαρίου
  • Κρέας
  • Επίπεδο Basics
CORDON BLEU

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Ο γαλλικός όρος cordon bleu μεταφράζεται ως "μπλε κορδέλα". Σύμφωνα με το Larousse Gastronomique cordon bleu "ήταν αρχικά μια φαρδιά κορδέλα που φορούσαν τα μέλη της υψηλότερης τάξης ιπποτών, οι L'Ordre des chevaliers du Saint-Esprit.

Ο όρος χρησιμοποιήθηκε κατ 'επέκταση σε πιάτα που παρασκευάζονται με πολύ υψηλά πρότυπα και σε εξαιρετικές μαγειρικές τεχνικές. Τα φιλέτα cordon bleu γράφουν περίπου 1 αιώνα ιστορία με πρώτη καταγωγή την Ελβετία και μετέπειτα καταγραφή τη Νέα Υόρκη.

Αν και η πρώτη συνταγή ήταν αρκετά απλή και περιελάμβανε χοιρομέρι και τυρί, στο σεμινάριο αυτό εξετάζουμε και τα 3 διαφορετικά είδη κρεάτων που χρησιμοποιούνται στην γνωστή παρασκευή των cordon bleu: cordon bleu κοτόπουλο (με πατάτες, τυρί και χοιρομέρι), cordon bleu χοιρινού (με σπανάκι), cordon bleu μόσχου (με blue cheese και κουκουνάρι).

 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «CORDON BLEU»!