Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

ΜΑΥΡΟΣ ΧΟΙΡΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
26/02/2019 17:00   -   21:00
ΚΟΣΤΟΣ
44,90€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Μαγειρικής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Χρυσικόπουλος Χρήστος
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
65
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Φεβρουαρίου
  • Κρέας
  • Επίπεδο Advanced
ΜΑΥΡΟΣ ΧΟΙΡΟΣ

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Η πιο αρχαία ράτσα χοίρου στον Ελλαδικό χώρο. Αρχαία όσο και οι ιστορίες για την εκτροφή ζώων έξω από το παλάτι του Οδυσσέα… και ιδιαίτερη μιας και ενδέχεται να ήταν η μοναδική ποικιλία χοίρου στην Ευρώπη. Μάλιστα ενδέχεται η εκτροφή του να ταξίδεψε έως την Ιταλία και Ισπανία για να μας δώσει τα δικά τους γνωστά Patta Negra και Nero di Nebrodi. Μία ράτσα που χρειάστηκε έρευνα και κόπο από Έλληνες κτηνοτρόφους για να συνεχίσει να αναπαράγεται, ακόμα και μετά τον σχεδόν αφανισμό της. Δίνει προϊόντα εξαιρετικής γαστρονομικής αξίας και μπορούμε να παινευόμαστε για την δική  μας αυτόχθονα ποικιλία.  

Το πιο κόκκινο κρέας του έχει ελαφρώς περισσότερο λίπος και είναι πιο "χυμώδες" από τα γνωστά χοιρινά κρέατα, ενώ γευστικά θεωρείται ανώτερο! Στο σεμινάριο εκπαιδευόμαστε σε 3 διαφορετικές τεχνικές μαγειρικής για να ανακαλύψουμε τις τεχνικές που αναδεικνύουν τέλεια το ψήσιμο αυτού του μοναδικά γευστικού κρέατος. Από κότσι στον φούρνο σε μπριζόλα στην σχάρα μέχρι σπάλα στην κατσαρόλα, συνδυάζεται με μανιτάρια, φρούτα του δάσους και μήλα και προσφέρει μία ανεπανάληπτη εκπαιδευτική εμπειρία.

 

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΜΑΥΡΟΣ ΧΟΙΡΟΣ»!