Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
Η Σκανδιναβία είναι ένα σύμπλεγμα χωρών που απαρτίζεται κυρίως από τη Δανία, Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία και σε κάποιες περιπτώσεις την Ισλανδία, γνωστές και ως Νορδικές χώρες. Βασικό τους χαρακτηριστικό οι χαμηλές θερμοκρασίες και η θάλασσα της Βόρειας Ευρώπης. Είναι φυσικό λοιπόν τα μενού τους να περιλαμβάνουν ως επί τον πλείστον ψάρι, το οποίο μάλιστα είναι πιο οικονομικό σε σχέση με το κρέας. Με μακρά παράδοση από την εποχή των Βίκινγκς, το ψάρι ακολουθούσε τους πιο δημιουργικούς συνδυασμούς, κυρίως λόγω του περιορισμού σε υλικά, οπότε και οι συνταγές έπρεπε να παραμένουν ενδιαφέρουσες. 2 εξαιρετικά πιάτα αρκετά αγαπητά στην Σκανδιναβική χερσόνησο περιλαμβάνουν γεμισμένο σκουμπρί με βουτυρόγαλα, αγγούρι και άνηθο, το οποίο προσδίδει γεύση και λιπαρότητα (απαραίτητη) στην συνταγή, αλλά και μαριναρισμένες ρέγκες με παντζάρια, πράσα και χρένο. Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.
|