16304aefbc6d35_NMEKQGOFPHJIL.jpeg
Μαθήματα για όλα τα επίπεδα
Κράτηση Μαθήματα
Ανακαλύψτε τα ΟΛΑ!
Σεμινάρια & Προγράμματα
16304aefbc6d35_NMEKQGOFPHJIL.jpeg
Με ενδιαφέρει η Εκπαίδευση και η Πιστοποίηση
Εκπαιδευτείτε από Chef
Εκπαιδευτείτε από τους καλύτερους Chef
Πείτε μας τον στόχο σας
Πείτε μας τον στόχο σας και ανακαλύψτε τι μαθήματα σας ταιριάζουν
Απεριόριστες δυνατότητες
Απεριόριστες δυνατότητες για εσάς
Μάθετε νέες δεξιότητες
Εμπλουτίζετε τις γνώσεις σας
Δημιουργείτε νέες δυνατότητες
Ανακαλύπτετε τη δημιουργικότητά σας
Eπιτυγχάνετε τους επαγγελματικούς σας στόχους
Επεκτείνετε τις ευκαιρίες της σταδιοδρομίας σας
Καταφέρνετε ότι ονειρεύεστε
Κατακτάτε την τέχνη σας και το πάθος σας
Έρχεστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους που μοιράζονται το όνειρο σας
τι δεν ξέρετε
Τι δεν ξέρετε;
Βρείτε μας
στα social media!
Η ζωντανή μάθηση σας φέρνει σε επαφή με τη
μεγαλύτερη
κοινότητα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Ανακαλύψτε
Ανακαλύψτε
Μαθήματα από εξαιρετικούς
εκπαιδευτές
Ατελείωτες επιλογές
κάθε μήνα
Προγράμματα κατάρτισης που
ταιριάζουν
στις ανάγκες σας
previous arrow
next arrow
Η δραστηριότητα έχει ολοκληρωθεί. Γραφτείτε στο newsletter μας για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας.

ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ | ΜΕΛΙΤΙΝΙΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
2/06/2020 15:00   -   17:00
ΚΟΣΤΟΣ
24,90€ για ένα άτομο
με κάρτα Ανεργίας 14,90€ για ένα άτομο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μαθήματα Ζαχαροπλαστικής

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤEΣ CHEF

Ζωγράφος Γιάννης
ΠΟΝΤΟΙ MEMBERSHIP CARD
20 ή 16
ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
EMAIL ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Λ Βουλιαγμένης 299, Αθήνα, 17343
  • Αφιέρωμα Μαΐου
  • Very Popular
  • Επίπεδο Basics
ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ | ΜΕΛΙΤΙΝΙΑ

Οι φωτογραφίες στο site είναι ενδεικτικές και ενδεχομένως να διαφέρουν από το τελικό προϊόν.

Περιγραφή

Λυχναράκια ή Μελετίνια, χαρακτηριστικά πασχαλινά εδέσματα που δεν πρέπει να λείπουν από το  τραπέζι.

Παραδοσιακό έθιμο από τον τόπο της Σαντορίνης όπου κάθε Κυριακή του Πάσχα προετοιμάζουν τα μελετίνια, πιτάκια με μυζήθρα, ζάχαρη και μαστίχα με ένα ιδιαίτερο τρόπο στο «κέντημα» τους. Το δαντελένιο περίτεχνο σχήμα ήταν απόδειξη νοικοκυροσύνης και ο συνδυασμός με την απαλή γεύση τυριού και μέλι χαρακτηριστικό γευστικό της νησιώτικης περιοχής.

Αντίστοιχα στην Πάρο τα συναντούμε τα μυζηθροπιτάκια και στην Κρήτη τα λυχναράκια.
Για γέμιση και μυρωδιά χρησιμοποιείται τόσο η κανέλα, όσο και η μαστίχα ή ξύσμα λεμονιού, βάρσαμο (δυόσμο),  εσάνς αμυγδάλου, καθώς και  τα τελευταία χρόνια εσάνς βανίλιας.

Αυτές οι μικρές διάσημες ταρτλέτες φτιάχνονται σε πολλές παραλλαγές. Εμείς θα ασχοληθούμε με τις βασικές. Κρητικά Καλιτσουνάκια της στιγμής όπως τα λένε, Καλιτσουνάκια ανεβατά με μαγιά ή προζύμι και Μελετίνια από την Σαντορίνη.

Ενημερώστε τους φίλους σας για τη δραστηριότητα «ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ | ΜΕΛΙΤΙΝΙΑ»!